Trafik ve İlk Yardım 2. Dönem Zümre Toplantı Tutanağı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
.................................................................................................................LİSESİ
2022-2023 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI BİYOLOJİ SAĞLIK BİLGİSİ
TRAFİK İLK YARDIM DERSİ II.DÖNEM  ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTISI TUTANAĞIDIR.


TOPLANTI NO            : 
TOPLANTI TARİHİ        : 
TOPLANTI SAATİ        : 
TOPLANTI YERİ            : 
TOPLANTIYA KATILANLAR    : 


    2022-2023 Öğretim yılı 2. Dönem Biyoloji, Sağlık Bilgisi,Trafik ve İlk Yardım Dersi  Zümre toplantısı ................tarihinde saat ................’da   yapılmış, aşağıdaki gündem maddeleri görüşülmüştür.

GÜNDEM MADDELERİ:
1-    Açılış ve yoklama.
2-    Bir önceki toplantıya ait zümre kararlarının uygulama sonuçlarının değerlendirilmesi ve uygulamaya yönelik yeni kararların alınması
3-    Milli Eğitim Temel Kanunu’ndan Türk Milli Eğitimin Amaçları okunması.
4-    Atatürk inkılâp ve ilkelerinin öğretim esasları üzerinde görüşmeler yapılması.
5-    Öğretim Programının okunması, üzerinde görüşmelerin yapılması , derslerin işlenişinde uygulanacak öğretim yöntem ve teknikleriyle bunların uygulama şeklinin belirlenmesi
6-    Diğer zümre veya bölüm öğretmenleriyle yapılacak işbirliği esasların belirlenmesi
7-    Bilim ve teknolojideki gelişmelerin derslere yansıtılmasını sağlayıcı kararlar alınması
8-    Ders araç-gereçlerinin tespiti, ders kitapları ve yardımcı kaynakların belirlenmesi
9-    Deney araç - gereçleri  kullanımının görüşülmesi.
10-    Öğrenci başarısının değerlendirilmesi, ortak bir anlayışın, birlik ve beraberliğe yönelik belirleyici kararların alınması.
11-    Yazılı sayısının, ortak sınavların türünün ve tarihinin belirlenmesi,yazılı sınavlar ve yazılı sorularının hazırlanmasında dikkat edilecek hususlar üzerinde görüşmeler yapılması.
12-    Proje - Performans konularının belirlenmesi, öğrenciye verilmesinde dikkat edilecek hususlar üzerinde görüşmeler yapılması.
13-    Öğrenci başarısının artırılması için alınması gereken tedbirlerin tespit edilmesi.
14-    Alandaki  gelişmelerin izlenip değerlendirilmesi
15-    Laboratuvar kullanımı ve diğer fen dersleriyle ortak konuların birlikte yürütülmesi,
16-    Öğrencilerde girişimcilik bilincinin kazandırılmasına yönelik çalışmalar
17-    Dilek, temenniler ve kapanış.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLMESİ: 
1-    .....................................başkanlığında yukarıda verilen gündem maddeleri ile okulumuz öğretmenler odasında toplantıya başlandı. Okulumuz biyoloji öğretmenlerinden ........................................’nun ‘ toplantıya katıldığı tespit edildi.
2-    Bir önceki zümrede alınan kararlar okunup değerlendirildi, uygulamada herhangi bir eksikliğin olmadığı ve zümrede alınan karaların aynen uygulandığı tespit edildi.
3-    Milli Eğitim Temel Kanunu’ndan Türk Milli Eğitimin Amaçları http://mevzuat.meb.gov.tr/html/88.html adresinde yer alan şekliyle okunmuş, belirtilen amaçlara yönelik öğrenci yetiştirilmesi gerektiği üzerinde durulmuştur.

4-    Atatürk ilke ve inkılâpları ile tarihimizde dönüm noktası olan kişiler ile öğrencilerin milli benlik duygusunu artıran ve milletimizin ortak duygularını ifade eden günler sadece yıllık planlarda belirtildiği gün ve zamanlarla kısıtlı kalmayacak yer yer ders içerisinde konulara uygun şekilde işlenmesi gerektiği belirtildi.

5-    Derslerin işlenişinde uygulanacak Eğitim Yöntem-Teknikler ise:
•    Kavram Haritası, 
•    Anlatım, 
•    Soru cevap, 
•    Tartışma, 
•    Gözlem,
•    Gösteri, 
•    Anahtar kavram,
•    Tanılayıcı dallanmış ağaç tekniği,
•    Yapılandırılmış Grid Tekniği

6-    Yıllık çalışma takvimi incelenmiştir. İlgili haftalara gelecek olan ders, kazanım, konu ve belirli gün haftalar yıllık plan dahilinde belirtilen zamanlarda uygulanmıştır.Uygulamanın eksiksiz bir şekilde ikinci dönem de uygulanmasına karar verilmiştir. 
•    Ölçme sürecini planlamak, 
•    Geçerli ve güvenilir ölçme yöntemleri hazırlamak, 
•    Ölçme yöntemlerini çeşitlendirmek, 
•    Hatırlama yerine bilginin kullanılmasını gerektiren ölçümler kullanmak, 
•    Öğrenciyi sık sık ölçmek, 
•    Yalnızca sonucu değil, süreci de ölçmek, 
•    Öğretimden önce, öğretim sırasında ve öğretim sonunda değerlendirme yapmak. 

7-    Diğer zümre öğretmenleriyle konular el verdiğince azami ölçülerde işbirliği yapılacağı Kutlay Cantimur tarafından ifade edilmiştir.  
8-    Bilim ve teknolojik gelişmelerin takip edilerek dersler yansıtılması hususunda imkanlar el verdikçe yer verilmesi gerektiği Ahmet Filiz tarafından ifade edilmiştir.
9-    Değişen Ortaöğretim Biyoloji Dersi (9, 10, 11 ve 12. Sınıflar) Öğretim Programı http://ttkb.meb.gov.tr/dosyalar/programlar/ortaogretim/12/biyoloji_9-12.rar Talim Terbiye Kurulu internet sitesinden indirildi, üzerinde ayrıntılı incelemeler yapıldı ve derslerin müfredat programı takip edilerek işlenmesi kararı alındı.Ayrıca ders kitabına ilaveten farklı kaynaklardan isteğe bağlı olarak yararlanılması gerektiği Ahmet Filiz tarafından belirtildi.Sağlık Bilgisİ Öğretmeni Kutlay Cantimur sağlılkla ilgili broşür, resim, cd, internet üzerinden sağlıkla ilgili ek kaynaklara yer verilmesi gerektiğini  belirtti.
10-    
       Okul ve çevre imkanları düşünülerek deneylerin yapılması, öğretmenler tarafından verilen proje,performans ödevlerinin yıllık planda konulara paralel yapılması kararlaştırıldı. Sağlık bilgisi dersinde yakın sağlık kuruluşlarına gezi yapılması,biyoloji dersi için gerekli, matertyallerin temini için çevre ve iklim şartları göz önüne alınarak bazı araştırma gezilerinin yapılabileceği belirtildi.
Trafik ve ilk yardım dersinde trafik işaret ve levhaları öğrencilere görsel hale getirilerek öğretilecektir. Uygulamalara sık sık yer verilerek dersler işlenecektir.

11-    Yazılı sınavlarda cevap anahtarı hazırlanarak ölçme ve değerlendirme bu kriterlere göre yapılacak proje ve performans değerlendirmesi de aşağıdaki kriterlere göre yapılması kararlaştırıldı.

Kriter    Puan
Performans görevleri ve projeleri Hazırlama, Plana Yayma Ve Uygulama Başarısı                                      
Performans görevleri ve projeleri İçin Gerekli Bilgi Doküman Araç-Gereç Toplanması Ve Kullanılması    
Kendisini Geliştirmek Amacı İle Ödevi Bizzat Yapması                              
Performans görevleri ve projeleri Hazırlama Sırasında Ders Öğretmeni İle Diyalog Kurması         
Kaynak Kişiler İle Varsa Kaynak Gruplar İle İletişim Kurabilme             
Performans görevleri ve projeleri Doğruluk Ve Kullanabilirlik Derecesi                                    
Performans görevleri ve projeleri Yazım Ve Dersin Özel Kurallarına Uygunluğu                               
Düzgün İfade Kullanma Ve Anlaşılabilir Olması                                      
Performans görevleri ve projeleri Özenle Yapılması , Tertip Temizlik Ve Estetik Görüntüsü, Sınıf içindeki durum ve disiplini    
Performans görevleri ve projeleri Zamanında Teslim Edilmesi    
    

12-    Yazılı Sayısı ve Tarihleri

9. Sınıflar her dönem için 2 kez; 
•    Birinci sınav  2. dönemin 7. Haftası,
•    İkinci sınav  2. dönemin 14. Haftası,

      Bu tarihler okulun diğer zümreleri ile yapılacak toplantıda kesinleştirip  e- okul sistemine en kısa sürede işlenecektir. Bu işlem esnasında  yazılı tarihleri  bir yahut iki hafta kadar sarkabilir, erkene alınabilir.
      Üç sınavın olduğu 9. sınıflarda yazılılarının tamamında Doğru- Yanlış, Boşluk doldurma, Çoktan seçmeli, kısa cevap, eşleştirme soru tiplerini  içeren karma metotla uygulanması gerektiği belirtildi.
      Sağlık Bilgisi ve 10.sınıf biyoloji derslerinde her dönem iki sınav yapılması kararlaştırıldı. 
13-    Ödevlerin verilirken daha çok güncel konular ve çevre sorunları düşünülerek toplum sağlığını ilgilendiren kanser, GDO’lu yiyecekler ,elektronik cihazlarının yaymış olduğu zararlı etkenler göz önünde bulundurularak ödevlerin belirlenmesine özen gösterilerek ödevler verilmiştir. İkinci dönem de bu hususlar dikkate 


14-    Zümre öğretmenleri ders araç-gereçlerinin tespiti; okulun vermiş olduğu ders kitaplarının dışında bir kitaptan konuların işlenmemesine dikkat edildi.  Öğrencilerin değişik kitap, test ve süreli yayınları edinmelerine kaynaklık edildi.  Okulda işlenen derslerin evde tekrar edilmesi, derslere öğrencilerin hazırlıklı gelmesi konusunda gerekli uyarılar yapılmıştır.Derse hazırlıklı gelen öğrencilerin başarılarının daha iyi olduğu gözlemlenmiştir.

15-    Biyoloji ve sağlık alanındaki gelişme ve yenilikler takip edilmiş,konularada bu gelişmelere zaman zaman yer verilmiştir.  
16-    Laboratuvar kullanımı ve diğer fen dersleriyle ortak konuların birlikte yürütülmesi konusu önemsenmiş ve konular el verdikçe laboratuarın ve diğer fen derslerin ortak konuları ile alakalı çalışmalar birlikte yürütülmüştür.

17-    Öğrencilerde girişimcilik ruhunu geliştirmek için planlı ve düzenli ders çalışmanın önemi  vurgulandı. Etkinlikler çok sık yapılıp kontrol edildi, ders işlenirken daima öğrenci merkezli ve bilgiyi öğrencinin bulup ortaya koyması sağlandı. 
18- 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının ikinci döneminin  başarılarla geçirilmesi dileğiyle toplantıya son verilmiştir. 


   Biyoloji Öğretmenleri                              Sağlık Bilgisi Öğretmeni

  Uygundur 

    Okul Müdürü
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak