Sene Sonu Sosyal Bilgiler Zümre Toplantı Tutanağı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI……………. .....................ORTAOKULU SOSYAL BİLGİLER ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ SENE SONU TOPLANTI TUTANAĞIDIR


 Toplantı Tarihi    :
 Toplantı No          :
 Toplantı Saati      :
 Toplantı Yeri       :
 Toplantıya Katılanlar   : ............................ (Müdür Yard.),  ............................(Sosyal Bil. Öğrt.) 

GÜNDEM MADDELERİ

1- Açılış ve yoklama.
2- I.ve II. Dönem başındaki zümre toplantılarında uygulanmak üzere alınan kararların değerlendirilmesi.
3- I ve II. Dönem yapılan zümrelerde alınan isabetli ve uygulanmasında yarar görülen kararların tespit edilmesi, devamları ve geliştirilmeleri hususunda ileriye dönük tavsiyelerin yazılması.
4- Yılsonu başarı ve başarısızlık yüzdelerinin tespit edilmesi ve bu sonuçlar ile hedeflenen yıllık başarı düzeyine ulaşılıp ulaşılamadığının tespiti.
5- LGS Sınavlarının genel değerlendirilmesi
6- Derslerde tüm konuların bitirilip bitirilemediğinin tespiti ve ders kesim raporunun hazırlanıp idareye teslim edilmesi.
7- Ders programlarının, ders araç-gereci, öğretim yöntem ve teknikleri, okul ve dersliklerdeki fizikî durumun değerlendirilmesi.
8- Dilek temenniler ve kapanış.

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1-   Sene sonu Sosyal Bilgiler Zümre Öğretmenleri Toplantısı, Okul Müdür Yardımcısı ............................ başkanlığında, ders öğretmeni ............................’ın katılımıyla Öğretmenler Odası’nda yapıldı. 

2-   Ders Öğretmeni ............................, I. ve II. Dönem başındaki zümre toplantılarında uygulanmak üzere alınan kararların eksiksiz uygulandığını ve uygulamada herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını ifade etti.

3- ............................ söz alarak, bu yıl yapılan LGS Sınavları ve açılan yetiştirme kursları nedeniyle yoğun bir eğitim öğretim yılı geçirdiklerini, özellikle İmam Hatip Ortaokulu olarak bu yıl ilk defa 8.sınıf okuttuklarını, bu nedenle 8.sınıflardan birçok öğrencinin bu sayede düzenli olarak ders çalışma alışkanlığı edindiğini söyleyerek, sınavların yazılı yerine geçmesinin öğrencileri motive ettiğini belirtti.
............................, yazılı sınavlar, proje ödevleri, yetiştirme kursları ve derslerin işlenişi konusunda zümre olarak ortak hareket edildiğini ifade ederek, herhangi bir sorun yaşanmadığını söyledi. 

4- Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni ............................, Sosyal Bilgiler dersinde genel başarı oranının 5.sınıflarda % 95, 6.sınıflarda % 100 ve 7. sınıflarda % 95 olduğunu söyledi.
8.sınıflar T.C.İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersinde başarı oranının % 100 olduğunu belirtti. 
Başarısız görünen öğrencilerin de genellikle, ya sınava girmeyen ya ödev getirmeyen öğrenciler olduğunu söyledi. Ayrıca başarısız olan öğrencilerin Şube Öğretmenler Kurulu Kararı ile geçirildiklerini ifade etti.

5- LGS Sınavları hakkında bilgi veren ............................; 1.dönem T.C. İnkılap Tarihi dersinde LGS başarı oranının % 70, doğru soru ortalamasının 13, 2.dönem LGS-2’de başarı oranın % 90, doğru soru ortalamasının 15 olduğunu söyledi.

6- ............................derslerde tüm konuların müfredata uygun olarak planlandığı şekilde, planlanan sürelerde bitirildiğini, herhangi bir aksamanın olmadığı, ancak T.C.İnkılap Tarihi ders saati sayısının 2 olması nedeniyle, konuları yetiştirmede zorlanıldığı, bu nedenle Teknoloji ve Tasarım dersinde de T.C.İnkılap Tarihi dersi işlenerek müfredatın yetiştirilmeye çalışıldığı ifade edildi. 
 
............................, ders kesim raporlarının, not çizelgelerinin, yazılı kâğıtlarının bu hafta içerisinde idareye teslim edilmesi gerektiğini hatırlattı.

7- ............................, özellikle 6.sınıf ve 7.sınıf Sosyal Bilgiler dersinin müfredatının ağır olduğunu, ancak konuların yüzeysel olarak anlatıldığını söyleyerek bunun öğrenmede olumsuzluklar meydana getirdiğini söyledi. 8.sınıf T.C.İnkılap Tarihi dersinin ders saatinin yetersiz olduğunu, müfredatı yetiştirmekte zorlandıklarını ifade etti.

8- Gündemin görüşülmesi hususunda başka söz alan olmadığından iyi dilek ve temennilerle toplantıya son verildi.

ALINAN KARARLAR

1. Gelecek eğitim ve öğretim yılında sınavlara ve derslere çalışma konusunda motivasyon sağlayacak projelerin devam ettirilmesi kararlaştırılmıştır.
2. Yetiştirme ve Destekleme Kurslarının çok faydalı olduğu ifade edilerek gelecek eğitim öğretim yılında da devam ettirilmesi kararlaştırılmıştır. 
3. Ders kesim raporlarının, not çizelgelerinin, yazılı kâğıtlarının bir hafta içerisinde idareye teslim edilmesi kararlaştırılmıştır.
5. Derslerde akıllı tahta, EBA ve internetten faydalanılmasının, harita ve diğer malzemelerin kullanılmasının kavramayı artırdığı görülmüştür. Öğrenci merkezli öğretim uygulamalarında başarı görülmüş ve bu konudaki uygulamalara devam edilmesi gerektiği kararı alınmıştır.


Zümre Başkanı                                    Ders Öğretmeni                
............................                               ............................                

                                                                              
   Uygundur
   Okul Müdürü
   .........................
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak