Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
GÜNDEM MADDELERİ:
1. Açılış ve yoklama. Gündemin kurula okunması ve gündem haricinde görüşülmesi istenen konu varsa görüşülüp gündeme alınması.
2. 2023-2024 Eğitim öğretim yılının değerlendirilmesi.
3. İlçe düzeyinde uygulama birliğinin sağlanması.
4. Öğretim programlarında belirlenen ortak hedeflere ulaşılması.
5. Öğrenci başarısının artırılması için alınacak tedbirler.
6. İstenen başarı düzeyine ulaşamayan öğrenciler için alınacak tedbirler.
7. İlçe düzeyinde yapılan sınavlar, ortak sınavlar.
8. Zümre ve alanlar arası işbirliği.
9. Eğitim ve öğretimde kalitenin yükseltilmesi.
10. İş sağlığı ve güvenliği, salgın sürecinin olumsuz etkilerini azaltmaya yönelik alınacak tedbirler.
11. Yıllık planların değerlendirilmesi
12. İlçe zümre başkanı. seçimi
13. Dilek ve temenniler.
GÜNDEM MADDELERİNİN KONUŞULMASI
1- Toplantı yöneticisi..................... iyi dileklerle toplantıyı açtı. Yoklama yapıldı. Toplantıya 22 kişinin katıldığı görüldü.
2- İlçe Zümre Başkanlarının ....................2023-2024 eğitim öğretim yılında her hangi bir sorun olmadan tamamladığını belirtti. Diğer zümreler ise aynı görüşü bildirmiştir.
3- Zümreler arası iletişimi arttırmak için kurulan Whatsapp grubu ile iş birliği uygulama birliğinin arttığı belirtildi.
4- Sosyal Bilgiler Öğretim Programı ve T.C. İnkılap Tarihi Programı Öğretim Programı hakkında bilgi veren ders öğretmeni ..............................ders saatlerinin azlığından dolayı bazı etkinliklerin uygulanmasında sıkıntı yaşandığını, etkinliklerin sınıfta yapılması gerektiğini ancak gerek zaman açısından gerekse kitaptaki etkinliklerin sınıfta uygulanamayacak türde olmasından dolayı sorunlar yaşandığını belirtti. Ayrıca röportaj, araştırma, internet sitesi inceleme, anket gibi sınıfta yapılamayacak etkinliklerin ve derste yeterli zaman bulunamadığı için yapılamayacak etkinliklerin ev ödevi olarak verilmesi gerektiğini belirtti. Dersler işlenirken öğrenci merkezli ve öğrencilerin aktif olduğu bir sistem benimsenmesi gerektiğini anlattı. Derslerin kazanımlar doğrultusunda işlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı.
Ders saatlerinin azlığından dolayı bazı etkinliklerin uygulanmasında sıkıntı yaşandığını, etkinliklerin sınıfta yapılması gerektiğini ancak gerek zaman açısından gerekse kitaptaki etkinliklerin sınıfta uygulanamayacak türde olmasından dolayı sorunlar yaşandığını belirtti.
Ayrıca röportaj, araştırma, internet sitesi inceleme, anket gibi sınıfta yapılamayacak etkinliklerin ve derste yeterli zaman bulunamadığı için yapılamayacak etkinliklerin ev ödevi olarak verilmesi gerektiğini belirtti. Dersler işlenirken öğrenci merkezli ve öğrencilerin aktif olduğu bir sistem benimsenmesi gerektiğini anlattı. Derslerin kazanımlar doğrultusunda işlenmesi konusunda karar verildi.
5- Öğrencilerin başarısını arttırıcı önlemler şöyle tespit edildi:
• TRT EBA TV, EBA platformu ve Akıllı Tahtadan yararlanılması,
• MEB Kazanım Testlerinin ve MEB Çalışma Fasiküllerinin geri dönüt amaçlı kullanılması,
• Okul-aile işbirliğine önem verilmesi
• Öğrencilerin derste aktif kılınması
• Öğrenci seviyesine inilmesi
• Gerekli araç-gereçlerin etkili kullanılması
• Ödevlerin takip edilmesi
• Teknolojik araç-gereçlerden faydalanılması
• Yıl sonu sınavları için imkânlar ölçüsünde deneme sınavlarının yapılması
• Veli toplantılarının en kısa sürede yapılmasına karar verildi.
6- ..............................istenilen başarı düzeyine ulaşamayan öğrenciler için uzaktan eğitim yolu ile destek eğitimi yapılmasını istedi.
7- Öğrencilerin başarı durumlarını yerinde görmek ve değerlendirmek için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilçe düzeyinde deneme sınavlarının yapılmasının yerinde olacağı vurgulandı. Bu tür sınavların özellikle LGS ve Bursluluk sınavlarındaki başarının artmasında büyük etkiye sahip olduğu ifade edildi. Ayrıca sınavlarda başarıyı arttırmak için,
Derslerin etkili işlenmesi,
Kazanım Testlerinin ve deneme sınavlarının uygulanması,
8 sınıflar için açılan yetiştirme kurslarına devam ve takibin sağlanması,
Velilerle işbirliğine gidilmesi,
Test tekniği üzerinde durulması gibi konularda görüş birliğine varıldı.
8- Konuların özelliklerine göre diğer zümre öğretmenleriyle ( Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ) işbirliği yapılmasına karar verildi. Gerekli izinle alındığı takdirde ise müze, dış alan gezileri yapılmasına karar verildi.
9- Eğitim öğretimde kalitenin yükseltilmesi için derslere hazırlıklı girilmesi, öğrencilerin derste aktif tutulması, okul-veli işbirliğine önem verilmesi, EBA ve akıllı tahtanın aktif olarak kullanılması, alanımızdaki çalışmalar ve değişikliklerin yanı sıra bilim ve teknoloji alanında meydana gelen değişikliklerin de takip edilerek, derslerde işlenmesi ve uygulamalara yansıtılması gerektiği ifade edildi. Ayrıca Tebliğler dergisinin ve yeni yönetmeliklerin düzenli olarak Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesi www.meb.gov.tr adresinden, müfredat ve programlar ile ilgili değişiklerinin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın http://ttkb.meb.gov.tr sayfasından takip edilmesi gerektiğini belirtti. Derslerle ilgili her türlü dökümanın http://www.eba.gov.tr de bulunduğunu, bu nedenle EBA’nın titizlikle takip edilmesi gerektiği ifade edildi. İmkânlar ölçüsünde mesleki ve bilimsel yayınların da takip edilmesinin yararlı olacağına karar verildi.
10- Gerek ders esnasında, gerek okul içinde, gerekse nöbetlerde, öğrencilerin ve öğretmenlerin herhangi bir kazayla ve olumsuzlukla karşılaşmaması için gerekli iş sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin alınması gerektiği ifade edildi. Bu konuda okul idaresi, nöbetçi öğretmen ve hizmetli ile işbirliği yapılmasının yararlı olacağına karar verildi.
11- Yıllık planların geçen yıl yapılan değişikliler dikkate alınarak yapılmasına karar erilmiştir.
12- İlçe zümre başkanı olarak Esra DİLEKÇİ seçilmiştir.