Özel Eğitim Sınıfları Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.KADEME DÖNEM SONU ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURUL TOPLANTISI TUTANAĞIDIR.
GÜNDEM MADDELERİ:

1.    Açılış ve yoklama.
2.    Öğrencilerin Bireyselleştirilmiş Eğitim Programları (BEP) değerlendirilmesi
3.    Öğrenci başarı durumunun değerlendirilmesi
4.    Eksik materyal ve kitap desteğinin konuşulması.
5.    Okul-aile işbirliği ve veli toplantılarının değerlendirilmesi
6.    Özel eğitimde kalitenin yükseltilmesi için neler yapılabileceğinin değerlendirilmesi
7.    Dönem ile ilgili diğer konuların değerlendirilmesi
8.    Dilek ve temenniler.
9.    Kapanış.
GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ:
1.    Açılış ve yoklama.
 

2.    Öğrencilerin Bireyselleştirilmiş  Eğitim Programları (BEP) değerlendirilmesi
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programları (BEP)’nın çoğunlukla tamamlandığı, bazı öğrencilerde bazı derslerde öğrencilerin ilerleme hızlarına göre zaman zaman geride kalındığı, gelecek yıla sarkan amaçların olduğunu belirtmişlerdir. Öğrencilerin öğrenme hızlarının değişkenliği ve devamsızlık yapma durumlarından dolayı aksamalar olabildiği bildirilmiştir.
Dönem içinde yapılan etkinliklerin öğrencilerin sosyalleşmesi açısından oldukça faydalı olduğu belirtildi. Önümüzdeki yıl öğrencinin günlük yaşam ve öz bakım becerilerine ilişkin öğrenmelerinin tekrarlarla devamlılığının sağlanması önerildi.
Alınan Karar: 


3.    Öğrenci başarı durumunun değerlendirilmesi
Öğrencinin başarı durumunun değerlendirilmesinde sınavlar ve ölçekler kullanıldığı belirtilmiştir. Hazırlanan ölçeklerin konuya ve beceriye göre çeşitlendirilebildiği, derecelendirilmesinde farklı ölçeklerden yararlanıldığı belirtilmiştir. Kontrol Listesi Yöntemi, Davranışsal Gözlem Ölçeği ve uygun öğrenciler yazılı sınavların yapıldığı bildirilmiştir.

Alınan Karar: 


4.    Eksik materyal ve kitap desteğinin konuşulması.
Özel eğitim kitaplarının okullara ulaştırılmadığı, okullarda materyal eksiklikleri olduğu bildirildi. İdarecilerin kitap taleplerini bildirmemesi ve gelen kitapların ulaştırılması konusunda sorunlar yaşandığı belirtilmiştir.


Alınan Karar: 

5.    Okul-aile işbirliği ve veli toplantılarının değerlendirilmesi
Öğrenci başarısının devamlılığı için veli işbirliğine ihtiyaç duyulduğu konuşuldu.  Veli toplantılarının önemi konuşuldu.

Alınan Karar:  Her dönem başı ve sonunda okul Rehber Öğretmeni ile işbirliği içinde toplantıların düzenlenmesine karar verildi.

6.    Özel eğitimde kalitenin yükseltilmesi için neler yapılabileceğinin değerlendirilmesi
Bazı okulların özel eğitim sınıflarının branş derslerinden yararlanamadığı, branş öğretmenlerinin derslere girmediği bildirildi. Branş derslerinin işlenmesi konusunda farklılıklar olabildiği belirtilmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne İlçe Zümre Başkanı tarafından bu sorunun iletildiği, çözüm konusunda destek olunması talebinde bulunulduğu belirtilmiştir.
Okul idarecilerine özel eğitimle alakalı iş ve işleyiş konusunda bir bilgilendirme eğitimi verilmesinin faydalı olabileceği belirtilmiş, tüm öğretmenler bu konuda talepte bulunmuşlardır. 
Yapılan gösteri ve etkinliklerden tüm okulların haberdar olabilmesi ve geniş çapta katılım sağlanabilmesi için okullara duyuru yapılması talep edilmiştir. 
Öğrencilerin değerlendirilmesi ve yönlendirilmesi konusunda Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından zaman zaman yanlış yönlendirmeler yapılabildiği ve bu hususa dikkat edilmesi istendiği belirtilmiştir.

Alınan Karar:  Okul müdürlerinden branş öğretmenlerinin özel eğitim sınıflarının derslerine katılımının talep edilmesine karar verildi.  

7. Dönem ile ilgili diğer konuların değerlendirilmesi
Bazı okullarda servislerin okul saatlerine uymadıkları, kendi uygun oldukları saatlere göre öğrencileri okullardan aldıkları belirtilmiştir. (Ali Karay Ortaokulu’nda servisin talebi doğrultusunda derslere 9.00’da başlanıp 14.40’da çıkış yapıldığı; okulunun normal saatlerinin 7.50-13.30 arasında olduğu belirtilmiştir.) Bazı okullarda rehber personellerin okulda kalmadıkları belirtilmiştir.


8.    Dilek ve temenniler.
Alınan kararlar toplantı yöneticisi tarafından okunarak, iyi dilek ve temennilerle toplantıya son verilmiştir.

Alınan Karar:
Toplantı maddeleri doğrultusunda alınan kararlar toplantı yöneticisi tarafından okundu. Genel özet geçildi.

9.    Kapanış.
Toplantı yöneticisi iyi dileklerle toplantıyı kapattı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak