Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi İkinci Dönem Zümre Toplantı Tutanakları?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ............................ ORTAOKULU
Karar No            : 2
Toplantı Tarihi        : …...02.2022
Toplantı Yeri            : Öğretmenler Odası
Toplantı Saati        : 12.30
Zümre Başkanı                     : ............................ md.yrd.
Toplantıya Katılanlar:............................,............................, ............................, ............................, ............................ 

GÜNDEM
1.    Açılış ve Yoklama
2.    Türk Milli Eğitiminin Temel Amaçlarının okunması,
3.    Dersin amaç ve ilkelerinin incelenmesi,
4.    1.Dönemin değerlendirilmesi.
5.    Derslerde uygulanacak yöntem ve metotların tespiti.
6.     Proje ödevlerinin ve diğer ölçme-değerlendirme metotlarının tespiti.
7.    Ders araç- gereçlerle, kaynakların tespiti.
8.    Öğrenci başarısını arttırıcı tedbirler.
9.    I. Dönem LGS Okul başarısının değerlendirilmesi 
10.    Dilek, temenniler ve kapanış.

        
GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1.     Belirtilen  gün  ve  saatte  toplanan  Din K .ve Ahlak  Bilgisi  dersi Zümre  öğretmenler  kurulu, Müdür yardımcısı ve Zümre Başkanı ............................ başkanlığında,  yukarıda  belirtilen  gündem  maddeleriyle  toplantıya  başladı.
 
2.     1739 sayılı Milli Eğitim temel kanunun genel ve özel amaçları okundu; Buna göre ;

    Öğrencilerimizi Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen vatanını ve milletini seven, Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek.
    Öğrencilerimizi beden, zihin, ruh ve duygu bakımından sağlıklı bir kişilik sahibi yapmak, karakterli, hür düşünceli, yapıcı ve yaratıcı kişiler olarak yetiştirmek.
    Kabiliyetleri doğrultusunda bilgi ve beceri kazandırmak, toplum mutluluğuna katkıda bulunabilecek meslek sahibi yapmak.
    Ayrıca Türk Milli Eğitiminin temel ilkeleri okunarak Eğitim-öğretim süresince, öğretmenlerimizce her zaman göz önünde tutulması zümre başkanı tarafından hatırlatıldı.

3.    Zümre başkanı ............................, dersin bu ilke amaçlar doğrultusunda öğrencilerimizin ahlaklı, dürüst, vatan ve milletini seven çevresine duyarlı, gerektiği zaman bu ülke ve mukaddesatı için her türlü fedakârlığı yapabilecek anlayış ve şuurla yetiştirmeli, kendini her türlü konuda yetiştirmiş kültürlü, düşünce ve çalışmalarıyla topluma faydalı birer fert olarak yetiştirmek için gerekli özen ve itinanın gösterilmesini belirtti.

4.     Ders öğretmeni, ............................ 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Döneminin genel bir değerlendirilmesini yaptı ve sınıflarımızın başarı seviyesinin yüksek olduğu, dersimizin de önemi ve gereği dikkate alınarak bu başarının devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.Yapılan genel deneme sınavların öğrencilerin başarılarını olumlu yönden etkilediğini teog sınavı açısından da faydalı olduğunu vurgulandı.

5.     Derslerde uygulanacak yöntem ve teknikler konusunda; ............................ dersimizin genel amaçları ışığında öğrencilerimize dersimizi sevdirmenin birinci temel hedef olması gerektiğini bu hedef doğrultusunda konuların öğrenciye anlaşılır hale getirilmesinin önemine dikkat çekti.  Dersi anlatırken derse hazırlıklı gelmenin önemini belirtip ders için her türlü araçtan faydalanılmasını belirtti. Konuların öğrenci seviyesine indirgenerek günlük hayatından da örnek verilerek hikâyelerle süslemek suretiyle anlatılmasının önemi, döneme yayarak namaz sureleri ve dualarının öğretilmesi belirtildi.

6.     Ders öğretmeni, ............................; öğrencilerin öğretmeniyle karşılıklı rahat konuşmasına imkân vererek, kendilerine güvenmelerini sağlamak maksadıyla sık soru-cevap metodunun kullanılması ve özellikle öğrencilerimizin ergenlik ve gençlik çağı psikolojik durumlarını iyi tetkik edip onlara daha özen ve şefkatle yaklaşılması gerektiğini belirtti. Zümre başkanı ............................, derslerin işlenmesinde, sözlü anlatım, soru cevap, örnekleme, öyküleme, gözlemleme, tümevarım, tümdengelim metotlarının kullanılması gerektiğini belirtti. Ders öğretmeni ............................, Atatürk İlke ve İnkılaplarının çağdaş bir anlayış içinde kavratılmasına, derslerde bu konulara yer verilmesine ve gerektiğinde Sosyal Bilgiler ve Türkçe öğretmeniyle işbirliğine gidilmesine,

7.    Yazılı yoklama metotları konusunda ise dersimiz için en az iki yazılı, yazılı sorularının test halinde hazırlanmasına karar verildi. Performans ödevlerinin aşağıda verilen ölçeğe göre değerlendirilmesi kararlaştırıldı.
Proje teslim tarihi nisan ayı olarak karalaştırıldı. 

Anahtar Kelimeler:
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi İkinci Dönem Zümre Toplantı Konuları?Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi İkinci Dönem Zümre Toplantı KonularıDin Kültürü Ikinci Dönem Zümre Taoplantı TutanaklarıDin Kültürü 2. Dönem Zümre Toplantı Tutanakları İndirDin Kültürü 2. Dönem Zümre Toplantı TutanaklarıOrtaokul Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi 2. DönemOrtaokul Din Kültürü Ve Ahlak BilgisiIlkokul Din Kültürü Zümre ToplantısıOrtaokul Din Kültürü Zümre ToplantısıZümre ToplantısıZümre Toplantı TutanaklarıIkinci Dönem Zümre ToplantısıDin Kültürü Ortaokul 2. Dönem Zümre Toplantısı TutanağıZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISI TUTANAĞIZümre öğretmenler Kurulu ToplantısıZÜMRE ÖĞRETMENLERDin Kültürü Ve Ahlak BilgisiOrtaokul Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi 2. Dönem Zümre ToplantıOrtaokul DKAB 2. Dönem İlçe Zümre Toplantısı ÖrneğiDinkültürü Zümre ToplantısıDKAB 2. Dönem Zümre ToplantısıDKAB 2. Dönem Zümre Toplantısı 20222022 Zümre Toplantısı2022 Ikinci Dönem Zümre Toplantısı2. Dönem Din Kültürü Zümre Toplantı TutanaklarıDin Kültürü 2.dönem Zümre Toplantı Tutanağı2. Dönem Zümre Toplantı TutanağıDin Kültürü 1. Dönem Zümre Toplantı Tutanağı 2022Din Kültürü İlçe Zümre Toplantı Tutanağı 2022Din Kültürü İlçe Zümre Toplantı Tutanağı 2023Lise Din Kültürü 2. Dönem Ilçe Zümre Toplantı Tutanağı2. Dönem Din Kültürü Okul ZümresiDin Kültürü 2. Dönem Zümre Toplantı Tutanağı 2022Din Kültürü Zümre Toplantı TutanağıDin Kültürü Ve Ahlak Bilgisi İkinci Dönem Zümre Toplantı Tutanakları?Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi İkinci Dönem Zümre Toplantı TutanaklarıZümre Toplantı Tutanakları?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak