Bilsem 2. Dönem Zümre Toplantı Tutanağı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

BİLİM VE SANAT MERKEZİ  MÜDÜRLÜĞÜNE  ,
.....................................................................zümre   öğretmenler kurulu toplantısını , aşağıdaki gündem maddelerini  görüşmek üzere ......................................................... sınıfında  Kurum Müdür  Yardımcısı....................................  başkanlığında      yapmak  istiyorum.
      Bilgilerinize  arz olunur. 
 

                                                                                                         
GÜNDEM  MADDELERİ
1-) Saygı duruşunun ardından  İstiklal  Marşı’nın  okunması . Açılış yoklama. 
2-) ......................... I. Dönemin genel değerlendirmesi.
3-)  Yenilenen  eğitim programlarının  incelenmesi.
4-) Başarıyı  arttırmak için yapılacak  çalışmalar.
5-) .....................yılında yapılacak  danışmanlık faaliyetleri.
6-)  Psiko-sosyal Destek Programı  faaliyetlerinin incelenmesi. 
7-)  ............................  yılında  yapılacak  ulusal  ve uluslararası yarışmalara  katılım.
8-)  İş  sağlığı ve güvenliği.
9-) Değerlendirme ölçeklerinin  doldurulması.
10-) Dilek ve temenniler, kapanış. 


OLUR

Kurum  Müdürü

............................BİLİM VE SANAT MERKEZİ  DESTEK ............................ 2. SINIFLAR    

2. DÖNEM     ZÜMRE   TOPLANTI   TUTANAĞI


Toplantı   Tarihi : 
Toplantı  Saati: 
Toplantı Yeri  : 
Toplantıya Katılanlar :  ..........................  -  Kurum  Müdür Yardımcısı
                                          ........................... - Sınıf Öğretmeni 


GÜNDEM  MADDELERİ
1-) Saygı duruşunun ardından  İstiklal  Marşı’nın  okunması . Açılış yoklama. 
2-) ..................I. Dönemin genel değerlendirmesi.
3-)  Yenilenen  eğitim programlarının  incelenmesi.
4-) Başarıyı  arttırmak için yapılacak  çalışmalar.
5-) ................. yılında yapılacak  danışmanlık faaliyetleri.
6-)  Psiko-sosyal Destek Programı  faaliyetlerinin incelenmesi. 
7-)  .......................yılında  yapılacak  ulusal  ve uluslararası yarışmalara  katılım.
8-)  İş  sağlığı ve güvenliği.
9-) Değerlendirme ölçeklerinin  doldurulması.
10-) Dilek ve temenniler, kapanış. 
GÜNDEM MADDELERİNİN  GÖRÜŞÜLMESİ
     1 -) Başta  Ulu önder Atatürk,  aziz  şehitlerimiz,  şehit olan değerli meslektaşlarımız ve ...................... tarihinde ülkemizde meydana  gelen  depremler  sonucu hayatını kaybedenler  anısına  1 dakikalık saygı duruşunun ardından  İstiklal  Marşı  okunmuştur.  Körfez Bilim ve Sanat Merkezi  bünyesinde ........................tek şube olduğundan  2.sınıflar zümre öğretmenler kurulu başkanlığına  ve yazmanlığına ........................................... seçilmiştir.  Kurum Müdür Yardımcısı ........................................ tarafından  gündem maddeleri okunmuş  , eklenmesi ve çıkarılması gereken madde olmadığına karar verildikten sonra   diğer  gündem maddelerinin  görüşülmesine başlanmıştır.

   2-) .................................................... çerçeve  programı  doğrultusunda  dersler  ve temalar işlenmiş,  öğrencilerin  hayal  güçlerini  ve el  becerilerini  geliştirici  faaliyetlere  yer verilmiştir.  Proje tabanlı  öğrenme faaliyetlerine ağırlık  verilmiştir. Zaman zaman yapılan deneyler ve etkinlikler sonucunda öğrencilerin  kuruma ilgilerinin  arttığı gözlemlenmiştir. 

  3-)  BİLSEM’lerde  öğrencilerin etkin  problem çözme  , karar verme ve yaratıcılık  gibi yetişkinlik  dönemlerinde ihtiyaç duyacakları üst düzey  zihinsel, sosyal,  kişisel  ve akademik becerileri  kazanmalarını  sağlayacak şekilde  ilgi, yetenek ve potansiyellerine göre  eğitim fırsatları  sunulmaktadır. Eğitim aşamaları  öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenen, gerçek yaşam problemlerine  çözüm  üretebilen, yaratıcı  düşünebilen, çevresi ile  iletişim  kurabilen, bilimsel  araştırma  ve buluş yapabilen bireyler  olarak yetiştirilmelerini  sağlayacak şekilde yürütülür.  Eğitim süreçleri  hazırlanırken üst düzey düşünme becerilerinin  geliştirilmesi, proje üretme ve geliştirme çalışmalarını sağlayan etkinliklerin planlanmasına  ve uygulanmasına dikkat edilir. Öğrenciler  BİLSEM’e  başladıktan sonra programları  aşamalı  olarak takip ederler. BİLSEM’  lerde 
•    Uyum  Programı
•    Destek Eğitim Programı
•    Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme Programı
•    Özel  Yetenekleri Geliştirme  Programı
•    Proje Üretimi ve Yönetimi  Programı
olmak   üzere beş aşamalı bir program uygulanmaktadır.  Kurum Müdür Yardımcısı  ............................................. kurumda uygulanacak tüm faaliyetlerin yukarıda bahsedilen amaçlar  doğrultusunda hazırlanması gerektiğini  ifade etti. 
       4-)........................................................ başarıyı  arttırmak için dijital çalışmaların arttırılmasını  planladığını,  zaman zaman kurumun bilgisayar laboratuarının bu amaçla kullanılabileceğini , aile katılımlı etkinliklerin öğrencilerin ilgisini  arttırdığının  gözlemlendiğini belirtti. Ayrıca  kurum içi veya kurumlar arası proje yarışmalarıyla  öğrencilerin  motivasyonlarının arttığının gözlemlendiğin belirtti. 
     5-) Kurum Müdür Yardımcısı   ...................................................  eğitim öğretim  yılının 2. Döneminde de birinci dönem olduğu gibi  öğrencilerin devam,  etkinliklere  katılım, yarışmalara  katılım, gelişim durumlarının takip edilerek ailelerle  işbirliği halinde devam etmesinin önemini  ifade etti. Veli  toplantılarının  öğretmenler  kurulu toplantısında belirlenen  tarihte  yapılması gerektiği belirtildi. 
    6-)  ....................................................tarihinde ülkemizde meydana gelen  depremler sonucunda  depremin ikincil etkilerini  yaşayan öğrencilerimizin bu durumdan daha fazla etkilenmemesi adına  Rehber  Öğretmenimizin  danışmanlığında  Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan  PSİKO-SOSYAL DESTEK  PROGRAMI’nın   aşamalı olarak  uygulanacağı ifade edilmiştir.  Sınıfımıza  deprem bölgesinden  nakil öğrenci gelmediği  ifade  edilmiştir. 
      7-)  2022-2023  yılında  yapılacak bölgesel,  ulusal  ve uluslararası yarışmalara  katılım konusunda öğrencilerin desteklenmesi,  gerekli danışmanlığın yapılmasının öğrenciler  açısından faydalı  olacağı belirtildi. 
    8-)   ......................................................danışman öğretmeni  ......................................’  in  İş  Sağlığı  ve Güvenliği  Eğitimi aldığı  belirtildi. Ayrıca sınıfımızda  çölyak tanısı almış bir öğrencimizin mevcut olduğu  , kullanılacak tüm malzemelerin bu durum dikkate  alınarak seçildiği  ,  sınıf içerisinde bu öğrenci ile eşya  alışverişinin kontrollü olarak  gerçekleştiği  ifade edilmiştir. 
    9-) ...........................................................  danışman öğretmeni.............................. , yapılan etkinlikler sonucunda  öz değerlendirme formlarının öğrenciler tarafından doldurulduğu ve portföy dosyasında saklandığını  ifade etti. Öğretmen tarafından  değerlendirme  ölçeklerinin  doldurulduğu ve ayrı bir dosyada  saklandığı ifade edildi. 
     10-)  Başarılı bir dönem olması temennisiyle toplantı sona ermiştir .


Kurum  Müdür  Yrd.

    
UYGUNDUR.


Kurum  Müdürü 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak