2. Dönem Özel Eğitim Zümre Toplantısı Konuları?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2022 - 2023 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM  BAŞI İLÇE ÖZEL EĞİTİM  II. KADEME ZÜMRE BAŞKANLARI TOPLANTISI
         
Toplantı tarihi: /02/2022
Toplantı saati:
Toplantı yeri:

GÜNDEM MADDELERİ
1.    Açılış ve yoklama
2.    Yazmanın belirlenmesi
3.    Gündem maddelerinin, zümre başkanı tarafından okunması, ek gündem maddesinin alınıp alınmamasına karar verilmesi, 
4.    Yeni “Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurulları ve Zümreler Yönergesinin” incelenmesi
5.    2021-2022  Eğitim Öğretim yılı sene başı Özel Eğitim II. Kademe zümre kararlarının  gözden geçirilerek değerlendirilmesi ve uygulamaya yönelik yeni kararların alınması
6.    BEP’ larında belirlenen hedeflere ulaşılmadaki durumların ve  uygulanmasında karşılaşılan sorunların değerlendirilmesi.
7.    Okullar bazında, öğrenci devam devamsızlıkları canlı derslere katılımın değerlendirilmesi
8.    Pandemi süresince veli toplantılarında katılımın, veliler ile iletişimin ve velilerin öğretim süresine katkı ve işbirliğinin değerlendirilmesi 
9.    Öğretim başarısının artırılması için alınacak öneri ve tedbirler.
10.    Eğitim Bölgesinde kalitenin yükseltilmesi için alınacak öneri ve tedbirler
11.    Okullarda eğitim materyallerinin durumu.
12.    Okullar arası uygulama birliğinin sağlanmasının değerlendirilmesi.
13.    Zümre öğretmenleri  arası işbirliğinin değerlendirilmesi.
14.    İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yapılan çalışmaların değerlendirilmesi.

Dilek ve temenniler
.Kapanış.
                                                                        

                               /02/2022
 Zümre Başkanı
                              

2020 - 2021 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM BAŞI İLÇE ÖZEL EĞİTİM 
II. KADEME ZÜMRE BAŞKANLARI TOPLANTI TUTANAĞI
1.    Açılış ve yoklama yapıldı. İstiklal Marşı okundu.
2.    Yazman olarak oy birliğiyle belirlendi.
3.    Gündem maddeleri okundu ve ek bir gündem maddesi almaya gerek olmadığı belirlendi.
4.    Yeni "Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurulları ve Zümreler Yönergesi'', https://ogm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2019_08/28100906_MEB_EYitim_KurullarY_ve_Zumreleri_Yonergesi_27.08.2019.docx üzerinden incelendi.
5.    2021-2022  Eğitim Öğretim yılı sene başı Özel Eğitim II. Kademe zümre kararları gözden geçirildi.Ahmet Turan Yılmaz tarafından birinci dönemin kararları kısaca okundu bilgilendirmeler yapıldı. Toplantıya katılanlar tarafından bilgi edinildi.
6.    Pandemi süresince yaptıgımız online eğitimlerde öğretimin yapılmaya çalışıldığı fakat uygulamalı eğitim konusunda öğrencilerimizin eksik kaldığı tüm toplantıya katılan öğretmenler tarafından belirtildi. 
7.    Okullar bazında öğrencilerin derse katılımlarının değerlendirilmesi yapıldı. Öğrencilerle genelde tek tek dersler yapıldığı Aylin ATASOY tarafından belirtildi. Öğrencileri aynı anda derse katılması seviye farklılıkları sebebiyle sorunlar yaşanmasına sebep olmuştur. Kübra CERAN tarafından okuldaki gibi düzenli bir katılım olmadığı ve çeşitli sebeplerle devamsızlıklar yapıldığı belirtildi. Şerife AKBAŞ tarafından öğrencilerin derslerini bireysel dersler olarak sürdürerek başarılı bir süreç geçirdiğini belirtmiştir. Derse katılan öğretmenlerimiz çerçeve programının vermiş olduğu süreci planlama esnekliği ile öğrenci düzeylerine uygun planlamalar yaparak her öğrenci için en verimli olacak şekilde süreci planlayarak başarılı bir şekilde sürdürülmüştür.
8.    Verilen ödevlerle ilgili velilerden bazen geri dönüt aldığını bazen alamadığını fakat katılımın genel olarak sağlandığı, öğretimin sağlandığı eğitim konusunda aksaklıklar yaşandığı ve velilerle iletişimin sürdürüldüğü Kübra CERAN tarafından söylendi. Aslı AYDIN bazı velilerden iletişim anlamında hiç geri dönüş alamadığını belirtti. 
9.    Öğretim başarısının arttırılması için online eğitimlerin özel eğitim yönünden çok sağlıklı olmadığı yüz yüze eğitim ile bu sorunların ortadan kalkabileceği hakkında toplantıya katılan öğretmenler tarafından görüş bildirildi. Öğrencilerin akademik olarak ilerleme gösterdikleri fakat hayatın akışından ve sosyalleşme ortamlarından uzak kaldığı özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin bu alanlarda geliştirilmeye ihtiyaç duyduğu belirtilmiştir. Aslı AYDIN tarafından öğrencilerde var olan davranış problemlerinin bu süreçte daha da artmış olabileceği ya da yeni problem davranışların ortaya çıkması göz önünde bulundurularak buna karşı veli görüşmeleri yapılıp davranış sağaltım planları hazırlanarak önlem alınması gerektiği belirtildi.
10.    Eğitim bölgesinde kalitenin yükseltilmesi için yapılacak etkinliklerin öğretmen Whatsapp gruplarında paylaşılarak öğretmenler arası iş birliğinin sağlanması kararlaştırıldı. Her konuda bu grupların etkin kullanılması gerektiği belirtildi.
11.    Okullardaki materyallerin yeterli olduğu toplantıya katılan öğretmenler tarafından belirtildi. Materyallerin temini konusunda velilerle işbirliği yapılması kararlaştırıldı.
12.    Okullar arası uygulama birliğinin sağlanması konusunda sorun yaşanmadığı toplantıdaki tüm katılımcıların iletişim kanallarıyla iletişimi sağlıklı bir şekilde sürdürdükleri, eksik kalınan ya da yardım gerektren konularda iletişim başarılı olarak sürdürülmektedir.
13.    Toplantıya katılan zümre öğretmenlerce online eğitim konusunda bireysel öğretim konusunda ilerleme kat edildiği, eğitim ve problem davranıslar konusunda tüm öğretmenlerce sorunlarla karşılaşılabileceği ve bu sorunların da veliler ile işbirliği sağlanarak çözümlere ulaşılacağı kararlaştırılmıştır. 
14.    Pandemi süresince MEB tarafında yürütülen Temiz Okul projesi ile okullarda yürütülen tedbirler ile özel eğitim sınıfında KKD (kişisel koruma denetim) e göre önlemlerin alınması kararlaştırıldı. Okul yönetiminin Bulaş Bazlı Önlem Planının özel eğitim sınıfları baz alınarak okul idaresi tarafından uygulanmasının takibi yapılması kararlaştırılmıştır.
15.    Elif MERCAN tarafından uzaktan eğitimlerle ilgili velilere EBA ve gerekli dijital platformlar hakkında bilgilendirme yapılması ve gerekli eğitimin yapılmasına karar verildi.
16.    EBA portalında özel eğitimle ilgili hazırlanan videoların tüm öğretmenlerce öğrencilerin eğitimi ve öğretimi konusunda paylaşıldığı belirtildi. Online olarak hazırlanmış portallarda öğretim ve eğitim konusunda materyallerin zengin olduğu ve tüm öğretmenlerce kullanılmaktadır.
17-18. Ogün SARIKAFA başarı dilekleri ile toplantıyı sonlandırmıştır. 

ALINAN KARARLAR
1.    Eğitim bölgesinde kalitenin yükseltilmesi için yapılacak etkinliklerin öğretmen Whatsapp gruplarında paylaşılarak öğretmenler arası iş birliğinin sağlanması kararlaştırıldı.
2.    Materyallerin temini konusunda velilerle işbirliği yapılması kararlaştırıldı.
3.    Pandemi süresince MEB tarafında yürütülen Temiz Okul projesi ile okullarda yürütülen tedbirler ile özel eğitim sınıfında KKD (kişisel koruma denetim) e göre önlemlerin alınması kararlaştırıldı.
4.    Okul yönetiminin Bulaş Bazlı Önlem Planının özel eğitim sınıfları baz alınarak okul idaresi tarafından uygulanmasının takibi yapılması kararlaştırılmıştır.
5.    Uzaktan eğitimlerle ilgili velilere EBA ve gerekli dijital platformlar hakkında bilgilendirme yapılması ve gerekli eğitimin yapılmasına karar verildi.

  Yazman                                               Yazman                                        Zümre Başkan Yardımcısı   

                                                                   Zümre Başkanı        
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak