Öğretmenler Okula Eşofmanla Gidebilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenler okula hangi kıyafetlerle gidebilir? Öğretmenlerin okula giderken takım elbise ve kravat giyinmesi zorunlu mudur? Öğretmenlerin okula rahat kıyafetlerle gitmesi, yasak mı? Okula giderken kılık kıyafetler nasıl olmalıdır? Okulda ders esnasında öğretmenin eşofman giymesi serbest mi?

MEB'in kılık kıyafet yönetmeliğine göre, öğretmenler esnek davranma hakkı tanınmıştır. Ancak okula giderken bir öğretmenin, eşofman tarzı giysiler giyme hakkı sadece, "özel eğitim öğretmenleri ve beden eğitimi öğretmenlerine" tanınmıştır.

Beden eğitimi öğretmenleri ve özel eğitim öğretmenleri, okula giderken eşofman tarzı rahat giysilerle ders işleme hakkına sahiptir. Beden eğitimi ve spor derslerinde eşofman, diğer spor etkinliklerinde ise etkinliğin özelliğine uygun kıyafet giymesi yerinde ve uygundur.

Ancak diğer öğretmenlerin, kılık kıyafeti ile öğrencilere model olması ve bir öğretmene yakışır şekilde giyinmesi gerekmektedir. 

Öğretmenler nasıl giyinmeli?

Öğretmenler giysi tercihi yaparken, "vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemez."
Ancak en doğrusu, bir öğretmenin eskiden olduğu gibi o okulda öğretmen olduğunu gösteren kılık kıyafetler giymesi doğru olacaktır. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak