Anasınıfı Aylık Planları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğrenim Süreci
 Öğretmen elindeki kartlarla çocukları kapıda karşılar.  Sınıfta uyulması gereken kuralları anlatan kartlar çocuklara dağıtılır. (Ek de var) Öğretmen çocuklara; “Kartlar bize ne anlatmak istiyor olabilir? Daha önce böyle kartlar görmüş müydünüz? Resimleri dikkatlice incelediniz mi?Resimlerde ne dikkatinizi çekti?Kartlardaki resmi anlatabilir misiniz?” şeklinde sorular sorup çocukların fikirlerini dinler. Çocuklar masalara alınır. Boya kalemleri dağıtılır. Çocukların resimleri boyaması konusunda rehberlik edilir. Resimler boyandıktan sonra çocukların da fikirleri alınarak resimler sınıfın duvarlarına asılır. Ve daha sonra “Sar Makara” adlı tekerleme söylenir. ''Okulumuz Açıldı'' adlı şarkı söylenir.(Ek de var)

Sar Makara

Sar, sar, sar makarayı,
Çöz, çöz, çöz makarayı,
Şöyle de böyle şap şap şap
Komşu komşu tak tak tak
Aslan geliyor kaplan geliyor tıp.

Ek olarak zaman kalırsa "Sınıf Kuralları" ile ilgili eğitici video izletilir.( Ek de var) Ve ardından "DANS BAŞLIYOR" adlı oyun ( Ek de var) Ve son olarak öğretmenin önceden çoğaltmış olduğu kesme çalışmalarını yönergeye uygun yaptırılır.( Ek de var) 

Kazanımlar
BİLİŞSEL GELİŞİMİ

K-17 Neden-sonuç ilişkisi kurar.Bir olayın olası nedenlerini söyler. Bir olayın olası sonuçlarını söyler.
K-19 Problem durumlarına çözüm üretir.Problemi söyler. Probleme çeşitli çözüm yolları önerir.
MOTOR GELİŞİMİ
K-4 Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar.Malzemeleri keser. Malzemeleri yapıştırır. Kalemi doğru tutar. Kalem kontrolünü sağlar. Çizgileri istenilen nitelikte çizer.
SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM
K-3 Kendini yaratıcı yollarla ifade eder.Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder. Nesneleri alışılmışın dışında kullanır.
K-6 Kendisinin ve başkalarının haklarını korur.Haklarını söyler. Başkalarının hakları olduğunu söyler.
K-12 Değişik ortamlardaki kurallara uyar.Kuralların gerekli olduğunu söyler. İstekleri ile kurallar çeliştiğinde kurallara uygun davranır.
DİL GELİŞİMİ
K-5 Dili iletişim amacıyla kullanır.Konuşma sırasında göz teması kurar. Jest ve mimikleri anlar. Konuşmayı başlatır. Konuşmayı sürdürür. Konuşmayı sonlandırır. Sohbete katılır.

Alıntı: anasinifi.net

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak