Yazılı Sınav Soruları Her Sene Değişir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

"Bir yıl önce hazırladığım sınav kağıtlarındaki soruları inanın bir sonraki yılda kullanamıyorum!    
   Sanki kapasite ve algı düzeyi git gide geriliyor ve bu fark hem lise düzeyinde hem orta okulda 2004'ten beri yaşadığım ve aradaki bazı yıllarda da şaşırarak farkettiğim bir durumdu ama son zamanlarda baya ciddi bir durum haline geldi!!! 
   Bir önceki yılda da aynı konulardan hazırlamışım soruları ama şimdikilere ağır geliyor, yani düzey ve algı köreldikçe köreldi! Şimdi de o soruları düzeylerine göre basitleştirmekle uğraşıyorum bir de...  
   Sınıfta kalma da olmayınca çalışma da zaten yok, dolayısıyla artık gelişme de yok bu net. 12 yıl mecburi eğitimle öğrenci içi boş olsa da diplomayı da garantilemiş durumda nasılsa. 
   Ama böyle nereye kadar gidecek? Bu resmen dibi görmektir zaten... 4+4+4 Sistemiyle 5. sınıflar harcanıyor bir yandan, diğer yandan meslek liselerine gidecek akademik eğitim için alt yapısı baya eksik çocukları da 8e kadar resmen süründürüyoruz okullarda. Tabi dersler de verim ve kalite filan da kalmıyor bu öğrencilerin motivasyonları bozması nedeniyle... 
    Bari meslek ortaokulları açılsaydı bu çocuklar beceri temelli mesleki eğitimlere liseyi beklemeden, çok gecikmeden başlayabilselerdi diye düşünüyorum bir yandan. 
    Bakanlık da uyuyor mu tüm bu aksaklıklar olup biterken yoksa kasıtlı mı sistemi böyle tutmaya çalışıyorlar, altında neler var çözemedim gitti!..."

Fatih UZAL

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak