Zöhre Ana Öldü !

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


.
 
Asıl adı Süheyla Höke olan Zöhre Ana, Yozgat’ın merkez Köçekkömü köyünde 15 Haziran 1957 tarihinde dünyaya gelmiştir. 

Aşık olarak da bilinen Zöhre Ana 1971 yılında ailesi ile birlikte Ankara'nın mamak ilçesi keçikıran mahallesine  göç etmiştir. 

10 Kasım 1982 tarihinde Umman’a dalar ve bu ana kadar normal bir aile hayatı yaşarken bu tarihten sonra manevi bir inanç önderi olarak hayatına devam eder ve irşat çalışmalarına başlar. 

Zöhre Ana kişisel Web sitesinde kendisini şöyle tanımlamıştı : Ailemde ve çevremde kesinlikle ne dedelik, ne ebelik mevzuu vardır. Ne de hacılık, hocalık... Ben bunları hiç görüp öğrenmedim… 1982 yılında tam 10 Kasım günü ilk belirti başladı. Perşembe günüydü. Saat 16.00 - 17.00 sıralarıydı oğlum okuldan gelmişti. Ona ders çalıştıracaktım. Tam lambayı yakarken birkaç günden beri duyduğum, ama kimseye söyleyemediğim sesleri duymaya başladım. Sanki içerde biri vardı. Ama göremiyordum. Aramaya başladım. Lambayı yakarken her yanı yeşil duman kapladı. Ben evin içinde nur olduğunu bilmiyordum. Nuru görüyorum, ama evi de görüyorum. Soba çok yanıyor diye koşup kucakladım. Soba yerindeydi. Beni yakmadı. Birden anladım. Bir besmele çekip iki dizimin üstüne oturdum. O nur, duman olup gökkuşağı gibi renklerle duvarlara serpildi. Soba yerindeydi, çocuklarım hayretle bakıyordu. Kendimi toparladım. Onların yemeğini verdim..

Aynı zamanda ehlibeyt yolunun güzelliklerini her daim dile getirmektedir. Bilime ve eğitime çok önem vermekte olup öğrencilere burs vermektedir. Dernek binasında herkesin gidip yararlanabileceği aş evi, düğün salonu, toplantı salonu, kermes vb. bulunmakta ve cenaze hizmetleri olmak üzere toplum için birçok olanak sağladığı da bilinmektedir. 

 Evli ve iki çocuk sahibi olan âşık, ilkokul mezunudur. 

Zöhre Ana’nın nefeslerini içeren Pir Nefesi Haktır, Hak Sözü Allah, İlmin Sözü Ali’dir isimli üç adet kaset ve CD’si ile; Mehtaptaki Erenler, Cem'den Gelen Nefesler ve Ali Pirimdir Yolu Bizimdir adlı üç kitabı vardır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Fatma Tepe 4 yıl önce

Allah im sabır ver yandık köz olduk Zöhre anam şahım yaktın bizi diri diri mezara koydun

Avatar
Doğan Deliktaş 4 yıl önce

Verdiğiniz aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim.
Zöhre Ana yaşayan, topluma sevgi saygı birlik beraberlik aşılayan, cumhuriyet değerlerini savunan Atatürkçü çağdaş bir ehlibey evliyasıydı. Onu tanımak ve sevmekle bahtiyarım. Adı dünya durdukça yaşayacaktır. Allah rahmet etsin. Mekânı cennet olsun.

Avatar
Seçkin Özdemir 4 yıl önce

Ehlibeyt, Hak Muhammed Ali ve Mustafa Kemal ATATÜRK yollarının yılmaz savunucusu, ben dahil binlerce gence alhalkını, eğitimini veren, verdiren, gençleri ve insanları her daim doğruluğa,dürüstlüğe, eğitime, bilime yönlendiren Pir Zöhre Anamızın hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Pir Zöhre Ana kimsesizlerin kimsesi olmuştur. Işığı her daim yanacak, yolumuzu aydınlatacaktır. Yüce Allah'tan ailesine ve sevenlerine metanet ve sabır diliyor, web sitenize tarafsız yayın yaptığı için teşekkür ediyorum.

Avatar
İnanç 4 yıl önce

Allah inanana akıl fikşr ihsan eylesin bence. Be demiş hacı bektaş ı veli ne tekkeden ne mezardan medetv um yanlız Allaha inan yanlız Allah dan medet um

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak