Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
“Her nasılsa, onlara okulda ne çalıştıklarını sorma dürtüsü aldım ve bu öğrencilerle etkileşime girdikten sonra, hiçbirinin okuma ve yazmayı bilmediğini bildiğim için şok oldum. En şaşırtıcı bölüm ise hepsinin 8. sınıftaydı. ”Bu çocuklarla konuştuktan sonra Parmar, gecekondu mahallesinde yaşayan yaklaşık 400 çocuğa bir anket yapmaya karar verdi. Sonuçlar şok ediciydi. Görüştüğü tüm öğrenciler arasında sadece 5 tanesi okuma yazma biliyordu. Parmar, bu konuda bir şeyler yapmaya karar vermişti. Çok geçmeden bir arkadaşıyla birlikte kendi sokak okulunu yarattı. “Temel alfabe öğretiminden daha ileri sınıf eğitimine kadar her şeyi öğretiyoruz,” diye anlatıyor Parmar.
“Burada okul sınavlarına hazırlanıyorlar ve diğer taraftan ben de yılda bir kez sınav yapıyorum onlara. Her gün iki saat ders veriyorum ve sonra hep birlikte akşam yemeği yiyoruz.” Çoğu öğrenci Parmar’ın okuluna en çok akşam yemeği için geliyor. Çocuklara göre bu yemekler “hem hijyenik hem de lezzetli”. Ayrıca Parmar öğrencilerini her yıl bir kez pikniğe de götürüyor.
Parmar’ın 10 öğrenciyle Ahmedabad’ın sokaklarında başlattığı okulun bugün 115 öğrencisi var. Parmar, derslerine düzenli katılan eski öğrencilerinin başarılı olduklarına da şahit olmuş. “Kız öğrencilerimden biri bir bankada müdür oldu, bir başkası bilgisayar mühendisi, bir diğeri makine mühendisi oldu. Eski kız öğrencilerimden biri de tıp eğitimine başvurmak üzere ve liste böyle uzayıp gidiyor.”
Parma, bugün dışarıdan öğretmen istihdam etmesine gerek kalmayan bir duruma geldi, çünkü eski öğrencileri geri gelip şu anki öğrencilere öğretmenlik yapmak istiyor. Başka ülkelerden gelen gönüllüler de okula katkıda buluyor. “Düşünebiliyor musunuz, okuma yazma bilmeyen çocuklar bugün mühendis, doktor ya da bir bankada müdür oldular. Bu benim için büyük bir başarıdır,” diyor Parmar.
Bu ilham veren öğretmenin dünyayla paylaşmak istediği önemli bir mesajı var: “Tüm dünyadaki insanlardan tek bir isteğim var… Tek bir çocuğu eğitmeyi deneyin ve sonra da bunun toplumda yarattığı farkı görün.”
Kaynak: https://mymodernmet.com/kamal-parmar-street-school/