Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Yılbaşında nar kırma geleneği eski zamanlara kadar uzanır ve Mora ya da Serez'den kaynaklanır. Modern zamanlarda, aile yılbaşında kiliseden eve döndüğünde , evin erkeği ön kapıdaki narı kırar.
Nar kırma şans, refah ve bereket işaretidir . Aynı zamanda yenilenme ve yenilenmenin bir işaretidir. Yeni Yılı çevreleyen ritüeller genellikle şans getirmenin yollarını içerdiğinden, narların bunun bir parçası olduğu mantıklı geliyor.
Nar eski çağlardan beri güçlü sembolik bir anlam düzenledi. Yılbaşı arifesinde yaygın bir gelenek, narları yere atmak ve parçalamaktır. Ne kadar çok patlarsa, hanenizde o kadar bolluk olur.
Türkiye'de pek çok kişi yılbaşını büyük bir aile yemeği ile kutlamaya başlar . Ana yemek geleneksel olarak kavrulmuş hindidir. ... Ayrıca birçok insan birbirini tebrik eder, Yeni Yıl için kadeh kaldırır ve Yılbaşı ile Yılbaşı arasında gece yarısında küçük hediyeler alıp verir.
“Yılbaşı Türkler için çok önemli. Yemek, gelenek ve batıl inançlarla dolu bir masa etrafında arkadaşları ve aileleriyle bir araya gelmeyi severler. En eşsiz yılbaşı geleneklerinden biri Türkiye'de gece yarısı ana kapı önünde katta bir nar kırmadır