Yayalara öncelik' te polis sürücüleri afetmiyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İzmir' li bir işadamı bugün aracıyla giderken, yaya geçidinde bekleyen bir bayan yayanın yola yürümek için hamle yapmamasına rağmen , uygulama yapan trafik polisleri tarafından 488 TL para cezası kesildi.

İşadamı Mustafa Ellik,yönetimindeki otomobil ile Konak istikametinden Alsancak' a doğru gidiyordu. Yayalar için trafik ışığı olmayan yolda normal hızla giderken , yolun kenarında bekleyen ve yolun karşısına geçmeye teşebbüs bile etmeyen bayan yayaya yol vermediği için trafik polisleri tarafından 488 TL para cezası kesildi.

Mustafa Ellik,kesilen cezaya isyan etti. Ellik, " 20 kilometre hızla gidiyordum.Bayan yaya yol kenarında bekliyordu. Yolu geçmek için bir hamlesi dahi olmadı.Dursam,arkadan gelen araç bana çarpıcaktı.Telefonla konuşsam cezaya razıyım.Bu cezayı haketmedim " dedi.

Geçiş hakkı yayalarda

Karayolları Trafik Kanunu'nun 74. maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturan yayaya çarpma şeklindeki kazara yönelik önemli bir adım atılarak "Yaya Öncelikli Trafik" anlayışı yasal bir zemine oturtuldu.

Düzenlemeye göre bundan böyle araç sürücüleri, görevli veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa durarak ilk geçiş hakkını onlara vermek zorunda olacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak