Yaşanan iki olaya bütün dünyada gösterilen ilgi, insanların iyiliklere ve güzel davranışlara ne kadar aç olduğunu göstermesi açısından oldukça dikkat çekiciydi.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İnsanların normalde yapması gereken davranışları nadiren gördüğümüzde, yapılan bu güzel davranışları takdir etmek zorunda kalıyoruz. İnsanoğlu iyiliğe ve güzelliğe o kadar muhtaç bir durumda ki, yapılan her türlü güzellikler takdirle karşılanıyor

Geçen hafta yaşanan iki olaya bütün dünyada gösterilen ilgi, insanların iyiliklere ve güzel davranışlara ne kadar aç olduğunu göstermesi açısından oldukça dikkat çekiciydi.

Olaylardan birincisi Amerika’da geçiyor. Bir üniversite hocası, not almakta zorlanmasın diye, bakıcı bulamadığı için derse getirdiği bebeği öğrencisinden alıp önüne bağlıyor ve dersini bu şekilde işliyor.

İkinci olay Kore’den ABD’ye giden bir uçakta geçiyor. Koreli bir anne, şayet dört aylık bebeği ağlarsa uçaktakiler rahatsız olmasın diye onlara bebeğinin ağzından bir not ile birlikte içinde şeker ve kulak tıkaçları olan bir paket dağıtıyor.

Allah bize, zaman zaman önümüze gelen güzel davranışlarda bulunma fırsatlarını görmeyi ve gereğini yerine getirmeyi nasip etsin.

Anahtar Kelimeler:
Iyilik

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber