Yaşadığımız bu süreç bize şunları gösterdi: Bilim her şart ve halde gereklidir

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1) Bilim her şart ve halde gereklidir. Bilimi geliştirmenin ve bilim insanı yetiştirmenin manasını, bugün bilim kurulumuzun aldığı kararların ışığında çok daha iyi anlıyoruz.
2) Kendi işini kendi yapabilen, üretebilen; sadece soru değil, sorun da çözebilen insanlar zorluklarla daha kolay baş edebilir.
3) Bireysel farkındalığı yüksek, ailesine bağlı ve topluma saygılı insanlar hayatın akışını kolaylaştırır. İlk günden itibaren, önerilen tedbirlere uyarak kendini, ailesini ve çevresindekileri korumaya alan insanlarımız bunun göstergesidir.
4) Kariyerin, malın mülkün hükmü bir anda düşebilir, geriye ancak ahlak kalır. İçinden geçtiğimiz süreci kazanmak için değil; ancak paylaşmak, yardımlaşmak, yan yana olmak için fırsat kabul eden kurum, kuruluş ve hayırseverler bunu gösterdiler.
5) Alışkanlıklar bir anda değişebilir; uyumlu ve değişime açık bireyler zor zamanlardan geçerken daha az yıpranırlar. Uzaktan eğitim sürecinde çocuklarımız, velilerimiz ve öğretmenlerimiz bunu kanıtladılar. Bütün bunlar ve daha fazlası 2023 Eğitim Vizyonumuzdaki gelecek tasarımının esaslarıydı. Tasarım beceri atölyeleri bunun içindi... Duygu, düşünce, eylem bütünlüğü bunun içindi... Çift kanatlı eğitim, tasarım odaklı düşünme, toplumsal fayda çalışmaları bunlar içindi... Şimdi görüyorum ki, eğitim tasarımımızda ortaya koyduğumuz tüm ilkeler tam da bu zor günler içinmiş.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak