Yabancı basının en yakından takip ettiği dünya siyasetçilerinden biri olan Atatürk, bu kez de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında çekilmiş silindir şapkalı fotoğrafıyla

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yabancı basının en yakından takip ettiği dünya siyasetçilerinden biri olan Atatürk, bu kez de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında çekilmiş silindir şapkalı fotoğrafıyla Berliner Illustrirte Zeitung dergisinin 22 Kasım 1925 tarihli sayısının kapağını süslüyordu.

İşte yabancı basının Atatürk hakkında yazdıklarından bazıları:
- Çağımızda hiçbir isim Atatürk'ün adı kadar büyük saygı yaratmamıştır. (Observer, İngiltere)
- Atatürk, diğer önderlerde görmeye alışmadığımız şu değerli nitelikleri kişiliğinde toplamış bulunuyor: alçak gönüllülük, yeterlilik ve başarı... (The Truth, İngiltere)
- Çağının, belki de tüm tarihin en olağanüstü kişilerinden biri. (Egyptian, Mısır)
- Atatürk'ün başardığı işler mucize ve harika kabilindedir. Birkaç yıl içinde memleketinde yaptığı inkılaplar, birkaç yüzyılda gerçekleştirilemeyecek işlerdir. (Al-Taqaddum, Suriye)
- Yüzyılımızda "olmayacak hiçbir şey yoktur” şeklindeki tarihi gerçeği ispatlayan ilk adam. (Esti Ujsdg, Macaristan)
- Atatürk, dünyanın çok nadir yetiştirdiği dahilerdendir. 0, bütün bir tarihin seyrini değiştirmiştir. (An-Nahar, Lübnan)
- O'nun yaratıcı ruhunun ve ateşli yurtseverliğinin harekete geçmemiş olduğu hiçbir alan yoktur... (Gazeta Polska, Polonya)
- Atatürk, olağanüstü nitelikte bir devlet adamı, dünya tarihinin en önemli simalarından biridir. (Hufvudstadsb/adet, Finlandiya)
- Şaşırtıcı ve çekici bir kişi. Asker olarak büyük, fakat devlet adamı olarak daha büyük. (Japan Times, Japonya)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber