Ülkece Merhametimizi Kaybettik Başımız Sağ olsun

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Tekonoloji ilerledikçe insanlığımız maalesef kayboldu. Anlık kafa boşaltmak için seyredilen programlar nasıl çöktüğümüzü ortaya koyuyor

Yaprak Dökümü" diye bir dizi vardı, hatırlıyor musunuz? Türkiye için " AHLAK DÖKÜMÜ" olan bu diziyi her akşam ailecek izlemedik mi?

Ya " Aşk-ı Memnu"! Bu dizi insanların akrabalarına farklı duygularla bakmasını sağlamadı mı? Gençlere " böyle bir yengemiz olmadı" dedirten bu diziyi yine aile boyu izlemedik mi?

" Binbir Gece" dizisinde yapılan ahlaksız teklif, genç beyinlere kazınmadı mı? Yıllarca espri adı altında " ahlaksız teklif" muhabbetleri dönmedi mi? Bu diziyi de yine aile boyu izlemedik mi?

"Bir bizi gözetliyor" adındaki sözde yarışma programı, bizim mahremiyet şuurumuzu silip atmadı mı? Burada ki insanların yaşamlarına, gençlerimiz özendirilmedi mi?

10 dakika kafamızı dinleyelim, diyerek çocukların ellerine kontrolsüzce verilen tablet, telefonlar çocuklarımızın tertemiz zihinlerini kirletmiyor mu?

Merakla takip edilen TV programları kadar çocuklarının psikolojilerini, gelişimlerini kaç aile takip ediyor?

Akademik bilgi yüklediğimiz kadar çocuklarımıza ahlak bilgisi yüklüyor muyuz?

Her anını, şatafatlı hayatlarını, sahip olduklarını sosyal medyada takip ettiğiniz insanların resimlerini takip ettiğiniz kadar size bir şeyler katmaya çalışan, derdinize derman olmak için saatlerce yazan insanları takip ediyor musunuz? Acaba şu hocamızdan, bugün ne öğrenirim demek yerine, bugün şu blogger ne giymiş, ne yemiş, nerede gezmiş demiyor musunuz?

Başkalarının hayatlarına özenirken, kendi hayatınızı kaçırmıyor musunuz?

İşte biz toplum olarak, daha buraya sayfalarca yazabileceğim bir çok hatayı yaptığımız gün değer yargılarımızı, merhametimizi kaybettik?
BAŞIMIZ SAĞ OLSUN...
Dilek CESUR
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak