Üç öğretmenden biri beş yıl içinde mesleğini bırakıyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ve öğretmenlerin, sınıfta ilk yıllarından sonra, 1997'den beri herhangi bir zamanda okulu bırakma olasılığı daha yüksektir.

Bugün Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan istatistikler , 2017 yılında kalifiye olan öğretmenlerin altıda birinin (yüzde 15,3) birden fazlasının yalnızca bir yıllık öğretimden sonra okulu bıraktığını göstermektedir.

İstatistikler: İngiltere'deki orta öğretim öğretmenlerinin sayısı tekrar düştü

Davranış: Zavallı öğrenci davranışı denizaşırı öğretmenleri uzaklaştırıyor

Hızlı okuma: İngiltere'deki öğretmenler Avrupa'da en uzun saatlerde çalışırlar

Yüzde 84.7 tutma oranı - yeterlilikten bir yıl sonra hala devlet okullarında öğretmenlik yapan öğretmenlerin yüzdesi - bir önceki yılda kaydedilen yüzde 85,1'den düşük.

İstatistikler ayrıca beş yıl kalan öğretmen sayısının düştüğünü gösteriyor.

2013 yılında nitelikli olan öğretmenlerin yalnızca yüzde 67,7'si hala 2018'de öğretmenlik yapıyordu.

Yine, bu, öğretmenlerin yüzde 68,5'inin hala beş yıl sonra devlet okullarında olduğunu ortaya koyan geçen yılın rakamlarından bir düşüş.

Okul ve Kolej Liderleri Birliği Genel Sekreteri Geoff Barton, “Beş yıl içerisinde öğretmenlerimizin üçte birini kaybediyoruz” dedi.

Öğretmen tutma sorunları
“Bu yıpratma oranı çok yüksek ve ülke genelinde öğretmenlerin ciddi sıkıntısı çekmesinde önemli bir faktör.”

Raporda, 2010 yılı öncesi elde tutma rakamlarının 2010 ve sonrasında elde edilenlerden farklı bir veri tabanından alındığı, bu verilerin karşılaştırılamayacağı anlamına geldiğine dikkat çekilmiştir.

1996 yılında kalifiye olan öğretmenlerin rakamları, yüzde 91'inin bir yıl sonra hala öğretmenlik yaptığını ve 2009'da kalifiye olanların yüzde 87,6'sının bir yıl sonra hala öğretmenlik yaptığını gösteriyor.

2010 yılında nitelikli olan öğretmenlerin yüzde 86,5'i hala bir yıl sonra öğretmenlik yapıyordu.

Bugün yayınlanan istatistikler aynı zamanda İngiltere'de 2010'dan beri herhangi bir noktada ortaokul öğretmenlerinin daha az olduğunu ortaya koymaktadır .

Ancak, merkezi olarak istihdam edilen veya ilk veya özel okullarda çalışan öğretmenlerin sayısındaki artış, tam zamanlı eşdeğer öğretmenlerin toplam sayısının 453.411'e yükselmesi anlamına gelir.

Barton, şunları söyledi: “Hükümetin, yeni öğretmen işe alım ve atama stratejisinde daha fazlasını yapma gereğini duyduğuna sevindik. Ancak daha büyük bir aciliyet duygusu ile hareket etmesi gerekir.

“Hükümet okullara fon seviyesini arttırmalı ve öğretmenler için iyi bir maaş artışını tamamen sağlamalı”

NEU Öğretim Birliği ortak genel sekreteri Kevin Courtney şunları söyledi: “Öğretmenler ve veliler, okulların ihtiyaç duyduğumuz öğretmenleri işe almalarını ve ellerinde tutmalarını sağlamak için hükümetten acil ve etkili bir eylem arayacaklar. Bu, reel vadeli kesintileri okul finansmanına tersine çevirmek için ek kaynaklar anlamına gelir. Bu aynı zamanda eğitimde çalışanlara isabet eden maaş kesintilerini ters çevirmek ve öğretmenler ve diğer okul personeli tarafından çalışılan aşırı saatleri azaltmak anlamına geliyor. ”

Okul bakanı Nick Gibb şunları söyledi: “Sınıflarımızda yetenekli bireyleri çekmeye ve elde tutmaya devam etmek için yapılacak daha çok şey olduğunu biliyoruz, bu yüzden bu yılın başlarında ilk öğretmen alım ve tutma stratejisini başlattık.

“Bu dönüm noktası stratejisi, bir nesildeki en büyük öğretim reformu olan - Erken Kariyer Çerçevesi - öğretimde başarılı bir kariyer için sağlam temeller sağlayarak, tamamen dağıtıldığında ekstra fonlamada yılda en az 130 milyon £ destek verdi.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak