Türkiye’de en kaliteli öğrenciler, savunma sanayisi alanını seçiyor. İşte bu alana en çok öğrenci veren Üniversite

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Türkiye’de en kaliteli öğrenciler, savunma sanayisi alanını seçiyor. Bu sektöre en fazla mezunu Orta Doğu Teknik Üniversitesi veriyor.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, katıldığı TSSK 7’nci Proje Pazarı ve İş Birliği Zirvesi’nde son derece ilginç araştırma sonuçlarını açıkladı.
Buna göre savunma sanayisi alanında çalışanların %28’i Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunu. ODTÜ’yü %11’le BİLKENT, %9’la İstanbul Teknik Üniversitesi izliyor.

Son 5 yılda savunma sanayisi alanına giren insan sayısı 4 kat arttı. Savunma sanayisini tercih edenlerin %74’ü erkek, %26’sı ise kadın.

Bu sektörde çalışanların %92’si mühendis kökenli. Bunun da %30’u elektrik-elektronik, %24’ü makine, %15’i bilgisayar mühendisi.

Mezunların %75’i devlet üniversitelerinden, %25’i ise vakıf üniversitelerinden.
Savunma sanayisi alanında çalışanların %70’i başkent Ankara’dan. Ankara’yı %20 ile İstanbul, %2 ile İzmir takip ediyor.

Bu sektörde çalışan öğrencilerin toplamının not ortalaması 4 üzerinden 3.11 yani üniversitelerin en parlak öğrencileri savunma sanayisini tercih ediyor. Bu mezunların iş bulma süresi ortalama 5.4 ay.

İşe ilk başladıklarında aldıkları ücret ortalaması ise 5 bin 696 lira. Aidiyet düzeyi en yüksek çalışanlar da bu sektörde.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak