Stephen Hawking’den Gençlere Mesaj: Hayal Gücünüzü Serbest Bırakın, Geleceği Şekillendirin.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bilim ve eğitimin tehdit altında olduğunu vurgulayan Hawking, mesajında Donald Trump’ın ABD başkanlığına seçilmesini, Britanya’nın Avrupa Birliği’nden ayrılma kararını “bilim insanları dahil tüm uzmanlara karşı küresel bir isyan” olarak niteliyordu.

BBC’nin aktardığı habere göre son kitabı “Brief Answers to the Big Questions”ın (Büyük Sorulara Kısa Cevaplar) için İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen tanıtım etkinliğinde bu ses kaydı dinletildi.

Hawking mesajında, özetle şunları söylemişti:

“Bilim ve eğitim hiç olmadığı kadar tehdit altında. Uzmanlara saygı gösterilmiyor. Bilim, iklim değişikliği, dünya nüfusunun aşırı şekilde artması, canlı türlerinin yok olması, ormansızlaşma ve okyanusların kirlenmesi gibi zorlukları henüz aşamadı.”

“Kültürel olarak bu alanlarda ilerleme sağlanmasından giderek uzaklaşma ve bunlara kayıtsız kalma tehlikesi altındayız.”

“Gençleri neler bekliyor? Onların geleceği, bilime ve teknolojiye daha fazla bağlı hale gelecek. Önceki kuşağınkinden daha fazla.”.
Gençlere mesajı

Mesajında gençlere de seslenen Hawking “Ayaklarınıza değil, yıldızlara bakın. Evren’in var olmasını neyin sağladığını merak edin. Önemli olan vazgeçmemeniz. Hayal gücünüzü serbest bırakın, geleceği şekillendirin” diyor.

Teorik fizikçi Stephen Hawking, Mart ayında 76 yaşındayken hayatını kaybetmişti. Üniversitedeyken yakalandığı motor nöron hastalığı nedeniyle hareket edemeyen ve konuşamayan Hawking, iletişim kurabilmek için yazdıklarını sese çeviren bir bilgisayar teknolojisinden yararlanıyordu.

Matematiksel

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak