SİZİ KALBİMLE DUYUYORUM ÖĞRETMENİM

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bir öğretmen düşünün.5.sınıfta öğrencilerine tek tek aile ziyaretinde bulunan bir öğretmen.Bu öğretmen sınııfından Suriyeli Beşşar Tatrtur' un ailesini ziyarete gider. Beşşar Tatrtur konuşma güçlüğü çeken ve işitme cihazı takan 4 çocuklu bir ailenin 2 numaralı çocuğudur.Beşşar'la konuşmak çok güçtür.Öğretmen ailesinden izin alarak Beşşar'ı doktora götürmek ister ve aile kabul eder. Öğretmen iletişim kurabilmek için Beşşar'ın kardeşini de yanına alıp Bursa'daki kulak burun boğaz doktoru olan Sabit Üner'den rendavu alıp muayene ettirir.Doktor işitme testine götürmesini söyler. Öğretmeni Beşşar'ı hemen işitme testi yaptırır. Beşşar'ın iç kulaktan kaynaklanan %90 duyma kaybı olduğu ve sadece dudak okuyarak karşısındakini anlayabileceği ve cihazsız duyamacağını söylerler.Ayrıca işitme cihazınıda pahalı olduğunu söylerler.Öğretmeni yılmaz….Bir arkadaşının önerisiyle Starkey adında işitme cihazı satan kurumun yolunu tutar.Starkey Beşşar'ın kulaklarındaki işitme cihazını inceler.İki kulakta da farklı iki cihaz ve bu cihazların duymayı daha da zorlaştırdığını bu cihazlarla duymasının imkansız olduğunu söylerler.Ardından yeni bir cihaz takarlar Beşşar'a… Öğretmeni seslenir Beşşar diye…. Beşşar gülümser kafa sallar…. Beşşaar bizi duyabiliyor musun?Beşşar gülümser başını sallar ve koşarak dışarı çıkar….Beşşar ezan sesini duyar… İlk defa ezan sesini şehrin gürültüsünü bizim duyduğumuz gibi duyar ve telaşlanır,ürkerek içeri koşar…..Öğretmenin kardeşinin ve Beşşar'ın gözleri dolar……Firma cihazın 13 bin tl olduğunu 4bin TL sini Eğitim Sağlık ve Yardım Vakfı (EMÖ) nın karşılayabilleceğini söyler.Kalan 9 bin için ise taksit yapıp istedikleri zaman ödeme kolaylığı sağlayabileceğini söylerler.Öğretmen bi an bile düşünmeden 9 bin liralık senede imzasını atar. Öğretmenin düşündüğü ise nasıl derim ki Beşşar'a çıkar cihazı eskisini tak.. Gözlerindeki o mutluluğu görence nasıl söylerim…Öğretmen Beşşar ve kardeşi evin yolunu tutar.Beşşar ise kıpır kıpır heyecanlı ve içi içine sığmıyor.Beşşar'ın evlerine gelirler annesi kapıyı açar.Beşşar sevinçle annesine sarılır.Annesi kardeşleri Beşşar ve öğretmeni ağlamaya başlar…..Annesi az buçuk Türkçesiyle teşekkür eder.Öğretmeni oradan ayrılır ve evin yolunu tutar…Birkaç arkadaşına telefonla durumu anlatır. 3 saat içinde Beşşar için gerekli olan 9 bin liranın iki katı kadar para toplanır..Beşşar'ın cihaz ücreti ödenir ve artan para bir çok ihtiyaç sahibi alileye ulaştırır. Öğretmen bu durumu Beşşar'ın bereketi diye yorumlar.

Ve tüm bu yaşananlar bir gün içinde gerçekleşir.Tüm olanları düşünürsek Suriyeli ve işitme cihazı takan bir öğrenci …..Aile ziyaretinden öğrencisini alarak hastaneye götüren ,testler yaptıran ve 9 bin liralık senede bi an bile tereddüt etmeden imza atan öğretmen… 3 saatte 2 katı para toplanan yardım seferberliği…. Sadece bir gün için de oluyor bunlar……

Öğretmenin söylediği ise Beşşar'ın annesine götürdüğümdeki o kavuşma anı her şeye değerdi….

Beşşar şimdi okula her geldiğinde öğretmenine koşarak sarılıyor. Duymak; düşünmek ve hatırlamak demektir.Beşşar artık duyuyor,düşünüyor ve hatırlıyor….

Öğretmenimiz İngilizce öğretmeni ,öğrencimiz Suriyeli iyiliğin ise dili yok…..

Teşekkürler öğretmenim

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak