ŞEYDA ÖĞRETMEN ANAOKULLARINI GEZEREK ÇOCUKLARA HİKÂYELER ANLATIYOR

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kayseri'de anaokulu öğretmeni Şeyda Gürsoy, salgın sürecinde gönüllü olarak yüz yüze eğitimin devam ettiği okulları gezip hikâyeler anlatarak, öğrencilerin keyifli zaman geçirmesine yardımcı oluyor.
Salgın sürecinde çocuk gelişiminin yanı sıra "performans hikâye anlatıcı" eğitimi alan anaokulu öğretmeni Şeyda Gürsoy, gönüllü olarak birçok okula giderek öğrencilerle bir araya geliyor. Gürsoy, yerli ve yabancı yazarların hikâyelerini anlatarak çocukların eğlenceli vakit geçirmesini sağlıyor. Gürsoy, salgın sürecinde dışarıya çıkamayan iki kızına hikâyeler anlatarak bu etkinliğe başladığını söyledi.

Zamanla kendi okulundaki öğrencilere de hikâye anlatmaya başladığını ifade eden Gürsoy, "Salgın sürecinde, neden bunu diğer okullardaki öğrencilere de yapmıyorum, diyerek, okullara misafir olmaya başladım. Hikâye ve masallarımı yaş gruplarına göre anlatıyorum. 4-6 yaş grubuna farklı hikâyeler anlatıyorum." dedi.

Gürsoy, bu etkinlikleri çevrim içi programlarla da yaptığını, günlük yaşamdan kıssadan hisselerin olduğu bol resimli hikâyeleri anlattığını belirtti.

Hikâye anlatımından sonra o karakterleri resmettiklerini anlatan Gürsoy, bu konuda eğitimlerine de devam ettiğini dile getirdi.

Gönüllü olarak bu çalışmayı yürüttüğünü anlatan Gürsoy, "Çocuklar sürece dâhil oluyorlar, aktif durumda oldukları için öğrenmeye başlıyorlar. Dil gelişimi açısından da bilmedikleri kelimelerin anlamını soruyorlar. Öğrenmek istiyorlar. Kitapların arasına onların öğrenebileceği kelimeler de koyuyorum." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak