Seyahat Etmek, Alışveriş Yapmaktan Daha Fazla Mutluluk Getirir

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Alışveriş modern kültürümüzün bir parçası ancak gerçek şu ki, çoğumuz yalnızca bir şeye ihtiyacımız olduğunda mağazalara gitmiyoruz. Bizi alışveriş yapmaya iten başka sebeplerde var.

En temel dürtü de, iyi hissetmek elbette…

Evet bazen alışveriş yapmak geçici bir iyilik durumu yaratabilir ama ya sonrası. Büyü, birkaç gün içinde biter. Satın aldığınız ürünleri hala kullanabilirsiniz, ancak sizin için artı bir keyif kaynağı olmayacaklardır çoğunlukla…Hatta bazen, benzer bir şeye sahip olduğunuzdan, ihtiyacınız olmadığından veya beğenmediğiniz için kullanmayabilirsiniz bile.

Sorun, mutluluğu satın almaya çalışmanızdır. Ve evet, ne yazık ki, klişe doğrudur. Para mutluluğu satın alamaz. En azından ürünlere gelindiğinde…

Evet mutluluğu değil belki ancak size kalıcı mutluluk getirebilecek deneyimleri satın alabilirsiniz.

Cornell Üniversitesi araştırmacılarına göre, deneyimler, ürün satın alarak mutluluk arayışından kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Psikoloji profesörü Thomas Gilovic, seyahatin sizin gerçek çözümünüz olabileceğini söylüyor. Çünkü seyahat size gerçek mutluluk getirebilir.

Bir gezi rezervasyonu yaptığınızda, yeni ayakkabılar veya yeni bir telefon alırken hissettiğinize benzer duygular hissedebilirsiniz ancak önemli bir farkla. Yapacağınız seyahat size kalıcı anılar, farklı bir kültür veya doğa  deneyimleri, sevdiğiniz insanlarla değerli zaman, yeni bir bakış açısı ve daha fazlasını sunacaktır.

İşte asıl bu mutlu anılar size uzun süre neşe verebilir.

Sadece seyahat etmek değil elbette, farklı deneyimler de kalıcı mutluluk kaynağı olabilir.

Yeni beceriler öğrenmek, bir hobi edinmek, spor yapmak, festivallere katılmak…

Bu aktiviteler hatıralar yaratacak ve neşe kaynağı olacaktır. Gelecekteki anılarınızı oluşturmak için yeni arkadaşlarla bile karşılaşabilirsiniz buralarda.

Hayatınızın sonunda, asla “deneyimler ve hatıralara para yatırdığım için pişmanlık duyduğum” demeyeceksiniz. Ancak işe yaramaz nesnelere para harcamaktan pişman olabilirsiniz.

Seçim sizin.

Ancak unutmayın, seyahat etmek ve deneyimler mutluluğun gerçek sırrıdır.

Sibel Çağlar

Kaynak: http://news.cornell.edu/stories/2014/09/doing-makes-you-happier-owning-even-buying

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak