ŞEHİT ÖĞRETMENLER VE 2 YAŞINDA Kİ BEBEKLERİNİ UNUTMAK MÜMKÜN MÜ?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yolalan Katliamı – 25 Ekim 1993
25 Ekim 1993 günü akşamı Yolalan beldesine baskın yapan terör örgütü PKK’nın militanları, vatan evlatlarına eğitim götüren 4 öğretmeni ve 2 yaşındaki kız çocuğunu vahşice katlettiler.
Pkk yayını katliamı kabul etti
4 öğretmeni şehit ettigin kabul eden Pkk, ufak Betül Tekin’den bahsetmiyor.
Terör örgütünün kendi yayın organından da üstlendiği bu eylem, Abdullah Öcalan tarafından; bölgede PKK’dan izinsiz çalışan T.C. kimlikli herkesin, özellikle de öğretmenlerin öldürülmesi yönünde talimat verilmesi üzerine gerçekleşmiştir ve canilerin 4 öğretmenimizi ve 2 yaşında bir öğretmen çocuğunu vahşice katletmesiyle sonuçlanmıştır.
Coğrafya öğretmeni Abdurrahman Nafiz Özbağrıaçık ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ergin Komut‘u okul önünde makineli tüfekle tarayıp şehit eden teroristler ardından, beldeye bağlı Düz Köyü‘nde bir evde saklanan Bayram ve Yasemin çifti ile 2 yaşındaki kızları Betül‘ü şehit etmiştir. Tek amaçları vatan topraklarına eğitim götürmek olan, türlü zorlukları ve can tehlikesini Türkiye‘nin çocuklarının aydınlanması uğruna göze alan şehitlerimiz PKK’nın belgeli(hem örgütün hem de devletin kabulü) onlarca vahşetinden sadece birine kurban gitmişlerdir.
1993 Yolalan Katliamı‘nda şehit olan 4 öğretmenimizin ismi yurdumuzun okullarına verilmiş, 2 yaşında sırtından kurşunlanarak 2 yaşındayken öldürülen Betül kızımızın adı ise anaokuluna verilmiştir. Şehitlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun.Onlar ölümsüzdür.

Anahtar Kelimeler:
ŞEHİT ÖĞRETMENLER

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak