Ölmekte Olan 24 Yaşındaki Öğrencinin Yazdıklarını Okuduktan Sonra, Hayatınızın 1 dakikasını Boşa Harcamayacaksınız

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Hayatlarımız çok geçicidir. Bir an için buradalar ve bir sonraki an gittiler.

Canlıların yaşadığı en acı deneyimlerden biri, yakın bir arkadaşı bulmak ya da sevilen birinin beklenmedik bir şekilde vefat etmesi. Ölüm, en azından beklediğimizde bizi korkunç bir ruh haline büründürüyor

Bu olduğunda, bazı şeylerin kaygılanmaya değer olduğu perspektifini hızla geliştirirsiniz ve bazı şeyler basitçe değildir.

Hayatının şu an ne kadar sefil olduğu hakkında şikayet etmeye değer mi? Muhtemelen değil.

Yakın arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle daha fazla zaman geçirir misiniz? Muhtemelen.


 
Yaşam denen bu büyülü şeyi deneyimlediğimiz her anı hazmetmeye değer mi? Kesinlikle.

Bu perspektifi geliştirmek için yardıma ihtiyacınız varsa , Reddit hesabından gönderilen 24 yaşındaki bir erkek çocuğundan bu mesajı kontrol edin . Zihninizi açmaya yardımcı olacak ve her gün daha fazla anlam ve amaç ile yaşamanıza yardımcı olacaktır.

Yakında sonsuza dek gideceğim, ama birisi bunu okuduğu sürece sorun değil:
Ben sadece 24 yaşındayım, ama aslında son kravatımı seçtim. Bundan birkaç ay sonra cenazemde giyeceğim. Bu benim takımımla eşleşmeyebilir ama bence bu olay için mükemmel.

Kanser teşhisi, bana uzun bir yaşam için en az bir umut vermesi için çok geç geldi, ama ölümle ilgili en önemli şeyin, bu dünyayı, katkılarınızla var olmanızdan öncekinden biraz daha iyi bir şekilde çıkarmanızı sağlamak olduğunu fark ettim. Hayatımı bugüne kadar yaşadığım şekilde, varlığımı ya da daha doğrusu bunun kaybını, önemli bir şey yapmadan yaşadığım için önemli değil.

Önceleri aklımı meşgul eden çok şey vardı. Ne kadar zaman geçirdiğimi öğrendiğimde, hangi şeylerin gerçekten önemli olduğu ortaya çıktı. Ben size bencil bir sebepten dolayı yazıyorum. Gerçekleştirdiğim şeyleri paylaşarak hayatımın anlamını vermek istiyorum:


 
İşten zevk almadığınız zamanınızı boşa harcamayın. Sevmediğin bir şeyde başarılı olamayacağın ortada. Sabır, tutku ve özveri, sadece ne yaptığınızı sevdiğinizde kolayca gelir.
Başkalarının fikirlerinden korkmak aptalca. Korku sizi zayıflatır ve felç eder. Eğer izin verirseniz, hiçbir şey kalmayıncaya kadar her gün daha da kötüye gidebilir, ama kendinize ait bir kabuk. İç sesini dinle ve onunla git. Bazı insanlar sana deli diyebilir, ama bazıları senin bir efsane olduğunu düşünebilir.
Hayatının kontrolünü ele al. Size olan şeylerin tüm sorumluluğunu üstlenin. Kötü alışkanlıkları sınırlayın ve daha sağlıklı bir yaşam sürmeye çalışın. Seni mutlu eden bir spor bul. En önemlisi, erteleme. Hayatınızın, vermediğiniz şeylerle değil, aldığınız kararlarla şekillendirilmesine izin verin.
Çevrenizdeki insanlar için teşekkür ederiz. Arkadaşlarınız ve akrabalarınız daima sonsuz bir güç ve sevgi kaynağı olacaktır. Bu yüzden onları kabul edilmemelisiniz.
Bu basit gerçekleşmelerin önemine dair hislerimi tam olarak ifade etmem benim için zor, ama umarım zamanın ne kadar değerli olduğunu deneyimleyen birini dinlersiniz.

Üzgün ​​değilim çünkü hayatımın son günlerinin anlamlı hale geldiğini anlıyorum. Sadece AI'nin yaratılması veya Elon Musk'un bir sonraki harika projesi gibi yakında gerçekleşmesi gereken pek çok güzel şeyi görememden pişmanım. Ayrıca Suriye ve Ukrayna'daki savaşın yakında biteceğini umuyorum.

Vücudumuzun sağlığı ve bütünlüğüne, ölümüne kadar, bedenin bir kutudan başka bir şey olmadığını fark etmeyiz - bu dünyaya kişiliğimizi, düşüncelerimizi, inançlarımızı ve niyetlerimizi iletmek için bir paket. Bu kutuda dünyayı değiştirebilecek bir şey yoksa, o zaman ortadan kaybolup kaybolmadığı önemli değil. Hepimizin potansiyeline sahip olduğuna inanıyorum ama bunu gerçekleştirmek için çok cesaret gerektiriyor.

Koşullar tarafından yaratılan bir hayat boyunca, gün geçtikten sonra, saatten bir saat sonra kaybolabilirsiniz. Ya da, inandığınız şey için savaşabilir ve hayatınızın harika hikayesini yazabilirsiniz. Umarım doğru seçimi yaparsınız.

Bu dünyada bir iz bırak. Anlamlı bir yaşamın var, sizin için ne gibi bir tanım var. Ona doğru git. Ayrıldığımız yer, her şeyin mümkün olduğu güzel bir oyun alanı. Yine de sonsuza dek burada değiliz. Hayatımız, bilinmeyen evrenin sonsuz karanlığına inanılmaz bir hızla uçuran bu güzel küçük gezegendeki kısa bir kıvılcım. Bu yüzden burada zamanınızı tutkuyla kullanın. Onu ilginç yap. Sayımı yapmak!

Teşekkür ederim!

Hepimiz dünyadaki zamanımızın sınırlı olduğunu biliyoruz.

Sorun şu ki, öyle mi yaşıyorsun, yoksa tamamen boşa mı harcıyorsun?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak