Okullardaki Bozuk Ve Atıl Bilgisayarları Tamir Edip Çalışır Hale Getiren Bilişim Öğretmeni

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okulumdaki ve başka okullardaki bozuk ve atıl durumdaki bilgisayarları nasıl çalışır hale geldiğini ve bu oldukça yavaş ve arızalı bilgisayarları nasıl değerlendirebileceğimizi paylaşmak istedim.

Resimlerde gördüğünüz gibi bilgisayar kasalarını tek tek parçalayarak bozuk parçaları bulup değiştirip çalışır hale getirdim. Bilişim sınıfımdaki bilgisayarları söküp bozuk bilgisayarları yerleştirdim hafta sonu ve hafta içi bilişim dersi olmayan saatlerde bu bilgisayarların tamirini yaptım. en az 3 ay uğraştım diyebilirim 3 ay sürede elektrik kesintileri, törenler vb durumlardan her zaman bakamadım.

Öğrencilerimiz genelde köyden geliyorlar, evlerinde ne internet nede bilgisayarları var 8. sınıf öğrencilerinin LGS sınavına hazırlanabilmeleri için bu bilgisayarlara internetten indirdiğim 600 ders anlatım videosunu yükledim.

Bir bilgisayarı da kütüphane bilgisayarı yaptık, alınan kitaplar deftere yazılıyordu kaydetme alma daha hızlı hale geldi.

Bir bilgisayarı zil bilgisayarı yaptım

Fakat şöyle bir sorun var bu bilgisayarlar çok yavaş oldukları için internetten indirdiğiniz videoları çalıştıramıyor bunun için videoları 300x400 boyutlarında indirmeli yada bu boyutlara dönüştürmelisiniz. Disk bakımından bir sıkıntımız olmadı 600 kadar videoyu 16 Gb kadar yer kapladı en küçük sabit disk 20 Gb olduğundan fazla fazla yeterli oldu.

Çok emek harcamak gerekiyor ama bu bilgisayarların boş boş durması gerçekten ülke adına büyük bir israf. Tamir bilmenize tamir ortamı oluşturmanıza pek gerek yok aslında bu kasaları herhangi bir bilgisayar tamircisine bile götürseniz fazla olmayan bir ücret karşılığı tamiri yapılır.

Bilgisayarlarda eğitim videoları dışında hiç bir şey yok buda çocukların daha verimli çalışmalarını sağlıyor.

Eski bilgisayarlara bakıp çalışmaz demeyin ben bu bilgisayarları çıkardığım depoda belki 7-8 yıldır bekliyordu kirden bilgisayarlara dokunmak bile mümkün değildi hatta ilk iş bir elektrikli aspiratör alarak başladım.

Bu yaptığım tamir fotoğrafları önceki seneye ait, bu tatil sürecinde belki sizlere fikir olur okulunuzdaki atıl durumda bulunan bilgisayarlara öğrencilerinizin kullanımına kazandırırsınız.

İyi çalışmalar dilerim.

Son bir ekleme yapayım belki soran olur. Klavye ve fareyi seri PS/2 kullanın tüm Usb girişlerini Aygıt yöneticisinden kapatın flash bellek takılamayacağından virüste girmez sadece işletim sistemi ve videolar olur hem bilgisayar hızlı açılır hemde virüs bulaşmasından dolayı arıza ihtimali olmaz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak