Okçulukta Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz'un Öğretmen Babası, Başarı Sırrını Anlattı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Tokyo Olimpiyat oyunlarında ilk altın madalyamızı kazanmamızı sağlayan Mete Gazoz, tüm Türkiye'nin gurur kaynağı olmayı başardı.
Mete Gazoz'un babası Beden eğitimi öğretmeni Metin Gazoz, Mete bu günlere nasıl geldiğini aktardı. Mete Gazoz nasıl başarı elde etti, baba Gazoz'dan dinliyoruz.
 

5 yaşında Mete’ye ok attırmaya başladım"
Mesleğinin beden eğitimi öğretmenliği olduğunu ifade eden Baba Metin Gazoz, şöyle konuştu:
"Oğlum Mete’ye 3 yaşında yay çektirmeye, 5 yaşında ise ok attırmaya başladım. 9 yaşında yarışmalara girmeye başladı. Bu süreçte boş durmayarak sırt kas grupları güçlensin diye Mete’yi yüzmeye, takım sporunda koordinasyonu gelişsin diye basketbola, psikolojik olarak da kendini geliştirsin diye resim ve müzik kursuna gönderdim. 8. sınıfta iken A takıma girmeye hak kazandı ve dünya ikincisi oldu. O dönemden bu yana Mete birçok uluslararası şampiyonada madalyalar kazandı. Bu, ailemiz, federasyonumuz ve ülkemiz adına çok büyük bir gurur ve onurdur."
Mete Gazoz’un şimdiye kadar elde ettiği başarıların tesadüfi olmadığının altını çizen Metin Gazoz, her şeyin planlı ve programlı çalışmaya bağlı olduğunu söyledi.
"Tokyo’da kendisinden birincilik bekliyorum" dedi ve yaptılar. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber