Öğretmenlik yaşantım boyunca ilk defa insan gibi muamele edilen , öğretmene adam gibi değer verilen bir okulda çalışıyorum

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

.Ben her çalıştığım okulda tabiri caizse eşşekler gibi çalıştım. Yağmur demedim çamur demedim , cumartesi pazar bile gönüllü giderek çalıştığım zamanlar oldu ama nedense hiç kıymet bilinmedi .Ben de hep çocuklar için diyerek özveri ile çalışmaya devam ettim .
Hayatımın dönüm noktası oldu “Menemen Anadolu İmam Hatip Lisesi” nde çalışmaya başlamam . Gördüm ki adalet insanın kendi içinden gelen bir duygu imiş .Okul müdürüm ile tanışınca “ Hah işte doğru yerdeyim Rabbim acıdı artık bana , dualarımı da duydu beni Cennete attı “ dedim. Çalıştığım farklı okullarda çok mobbing gördüm , personelin okul idaresini nasıl eline dolayarak ,diğer öğretmenlerin üzerine nasıl saldırtıp mobing uygulatarak dışladıklarına şahit oldum. Anladım ki çalışan çalışmaları ile diğerlerini ,çomak sokarmış gibi rahatsız ettiği için istenmemekte , çünkü insanlar alışmış “ Salla başını al maaşını “ yapmaya.Hele birde yalakalığın ayyuka çıkmış hallerini yapıyorlarsa ohhhhhh değmeyin keyiflerine.Program onlar için yapılır , çalışsınlar çalışmasınlar kıytırıktan bir pano yaparlar, kıytırıktan herkesi yaptığı bir gezi düzenlerler zannedersiniz ki Evrensel İnsan Haklarını hayata geçirdiler  okul idaresi teşekkür ede ede bir türlü bitiremez .Siz defalarca kalite etiketi alırsınız ,projeler yapar çalıştaylara katılırsınız ve hala duvarlarını süsleyen teşekkür tabelalarını alarak aldığınız levhalar ıkulun duvarlarını süsler durur , ülke çapında , Avrupa’da okulu temsil edersiniz , onların yaptığının yanında kıytırıktan teyyare olursunuz, birde buda yetmez gibi iftiralara maruz kalırsınız ve idareden hiç ses çıkmaz . Bunun için her zaman derim “Okul İdaresi Her şeydir”.Adaletin kalbinin attığı yerdir okul idaresi.Okul idaresi gücünü koltuktan değil ,kendi iç sesinden aldığı zaman işte o okulda huzur ve adalet ortamı olur .
Emekliliğim doldu keyfe keder çalışıyorum buda ,okulumu çok sevdiğim için hatta okuluma aşık olduğum içindir.En fazla bir iki yıl daha çalışacağım ve buradanda emekli olup ayrılacağım.
Menemen’e geldim geleli inanılmaz mutluyum ,hem ilçe yönetim olarak hem okul yönetimi ve çalışan personel olarak çok güzel zamanlarım ve anlarım var inanılmaz mutluyum . Bazen ben rüyadamıyım acaba diye kendi kendimi sorguladığım anlar bile oluyor.Tabiki onca zülüm dolu yıllardan sonra burası benim CENNETİM 
Dediğim gibi Okul Müdürüm Kenan Kılıç hocamla biraz daha yola devam diyeceğim ,ama onun olmadığı yerde çalışmayı hiç ama hiç düşünmüyorum , bunu da belirtmekte fayda var.
Dün telefonla BİLSEM’in birinden aradılar . Sağolsunlar düşünüp aramışlar , gel çalışalım dediler teşekkür ediyorum . Proje okulları , Bilsemler ve Özel okullar dahil olmak üzere hatta Valilik proje bölümünden de teklif gelmesine rağmen , ben okulumu bırakmayı hiç düşünmüyorum bunun bilinmesini istiyorum.Emekli olduktan sonrada çalışmayı düşünmüyorum , yaşadıklarımı ve çalışmalarımı eğitim düzeyinde iyi uygulamalar adı altında ve kültürel gezilerle pekiştirerek emekliliğimde kaleme almayı düşünüyorum.Şükür paraya pula ihtiyacımız yok eşimle aldığımız karavanımız ile bundan sonra diyar diyar gezerek yazılarımı yazarak kitap haline getirerek insanlarla paylaşacağım. 

Buradan bana teklif getirerek beni onure eden tüm okullara teşekkür ediyorum ama tekrar ediyorum benim yerim

“ Menemen Anadolu İmam Hatip Lisesi “
Hepinize Teşekkür Ediyorum tüm eğitimci arkadaşlarımada sesleniyorum lütfen A okulu B okulu demeyin tüm okullar bizim okulumuz

Önyargılardan sıyrılarak benim gibi mutlu olmanızı yürekten diliyorum

Nesrin KARADUMAN
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak