Öğretmen Süreyya Ülkü Güler (32), down sendromlu kızı 3,5 yaşındaki İnci Su'nun gülüşünü, tasarladığı bebeklere taşıdı.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Tekirdağ'da yaşayan öğretmen Süreyya Ülkü Güler (32), down sendromlu kızı 3,5 yaşındaki İnci Su'nun gülüşünü, tasarladığı bebeklere taşıdı. Güler, kızının gülüşünün her yere
yayılana kadar İnci Su bebekleri yapmaya devam edeceğini belirtti. 
Siz ne güzel bir anne kızsınız.. 

Oyuncak bebek yapmaya karar vermesinin yürek burkan bir hikayesi var. "Her şey küçük bir çocuğun İnci Su'ya bakıp 'Gözleri ne kadar garip' demesiyle başladı" sözleriyle aktaran Süreyya Ülkü Güler, "Bu sözler üzerine o gün kırılsam da düşündükçe hak verdim o küçük çocuğa...

Çünkü alışık olmadığı bir durumdu bu. O küçük kızın evinde mükemmel vücudu, gülüşü, saçları ve gözleri olan oyuncak bebekleri vardı. O zaman bir bebek tasarlamaya ve yüzüne İnci Su'nun gülüşünü yansıtmaya karar verdim" diye konuştu.

Anne Güler, her evin bir köşesinden İnci bebek gülümsemesi yayılıncaya, 'Ne kadar garip' denilen down sendromlu çocukların gözleri normal kabul edilene kadar İnci bebekler yapmaya devam edeceğini söyledi.

Oyuncak sektöründe tüm bebeklerin kusursuz olduğunu belirten Süreyya Ülkü Güler, bu bebeklerle oynayan çocuklarda bu algının kırılması için down sendromlu bebeklerin yanı sıra tekerlekli sandalyedeki bebekler tasarlayacağını da söyledi.. 

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, çocuk

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak