Öğrenciler Okulu Sevmiyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocukların okuldan nefret etmelerinin birçok farklı nedeni vardır. Pek çok çocuk okulu sevmez çünkü bütün gün ne yapacaklarının söylenmesinden hoşlanmazlar . O zaman birincil bakıcılarına çok bağlı olan çocuklar var. ... Çocuklar konuları zor bulduklarında, sınıfta genellikle endişeli ve gergin hissederler.
Öğrenciler neden okula gitmek istemiyor?
Çocukların okula gitmek istememe nedenleri farklıdır. Yaygın bir neden, yüksek okul kaygısı oranlarıdır . İsteksizlik, çocuklar hastalık günlerinde veya tatillerde çıktıktan sonra daha kötü olma eğilimindedir, çünkü okuldan kaçtıktan veya birkaç gün ara verdikten sonra geri dönmekte zorlanırlar

İstanbul Aydın Üniversitesi Yükseköğretim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin gerçekleştirdiği bir araştırma, eğitimle ilgili endişe verici bir sonuca ulaştı.

gerçekleştirdiği bir araştırma, eğitimle ilgili endişe verici bir sonuca ulaştı.

Araştırmaya göre, öğrencilerin üçte birinin okulu hiç sevmediği, neredeyse okuldan nefret ettiği ve “gereksiz” gördüğü ortaya çıktı.

İAÜ YUAM Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Soysal liderliğinde, Doç. Dr. Somayyeh Soysal ve Doktorant Şeyma Dağ tarafından, ilkokuldan lise son sınıfa kadar olan düzeydeki toplam bin 782 öğrenci üzerinde gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, en az üç çocuktan biri okulu kontrol ve disipline etme merkezi ya da güvenilir olmayan ve gereksiz bir yer olarak görüyor.

“SONUÇLAR ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İAÜ YUAM Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Soysal, “Söz konusu araştırmada ortaya çıkan oranlar bizi hem çok üzdü hem de fevkalade düşündürüp endişelendirdi. Her ne kadar katılımcıların önemli bir kısmı okul için güzel şeyler söylese de her üç öğrenciden birinin okuldan nefret derecesinde hoşlanmaması çok acı. Üstelik bu oranlar öğrencinin cinsiyetine göre de değişmiyor. Kız öğrenci katılımcıların da erkeklerin de üçte biri okulla ilgili oldukça olumsuz ifadeler kullanıyorlar. Her iki cinsiyette de okulu bilginin merkezi ya da öğrenmenin gerçekleştiği bir yer olarak görenler maalesef çok az” diye konuştu.

“OKUL TÜRÜNE GÖRE OKULA OLAN ALGI DEĞİŞİYOR”

Doç. Dr. Soysal bu yorumların okul türüne göre değiştiğini açıkladı. Soysal, “Buna göre ilkokul, ortaokul, Meslek Liseleri ve Spor Liselerinde okuyan öğrencilerin, İmam-Hatip, Anadolu Liseleri ve Fen Liselerinde okuyan öğrencilere göre, okulla ilgili yorumları oldukça olumlu. Seviye olarak ise ilkokul öğrencilerinin tamamına yakını okulu olumlu olarak yorumluyor. Ancak ortaokullarda okuyan her üç öğrenciden biri, Spor Liselerinde okuyan her dört öğrenciden biri ve Meslek Liselerinde okuyan her iki öğrenciden biri, İmam Hatip Liselerinde, Anadolu ve Fen Liselerinde okuyan öğrencilerin ise yarısından fazlası, okulla ilgili olumsuz bir algı ve deneyime sahip” dedi.

DHA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak