MODERN TACİZ ve TECAVÜZ

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Şimdi elbette bu tip şeyler de var ama azınlıkta. Peki, taciz ve tecavüz nasıl format değiştirdi, yeni versiyonu nasıl ortaya çıktı? Öncelikle erkek şunu bilmelidir ki bir kadın kısa giyindi, dekolte giyindi diye davetkar olarak adlandırılamaz. Hatta bir kadın çıplak bile gezse taciz ve tecavüzü hak etmez. Eğer böyle olsaydı intiharı düşünen birini öldürmenin cezası olmazdı gibi saçma bir şey çıkar ortaya. Bu parantezi açtıktan sonra dönelim yine taciz ve tecavüzün yeni versiyonuna.
Güçsüz kadınları tespit eden ahlaksız erkekler onlara yardım amaçlı yaklaşıp onlardan yaralanmasının tecavüzden farkı nedir? Kadını mecbur bırakan zihniyetin cins sapıklıktan farkı nedir? İşe ihtiyacı olan kadına sarkmak, ona yardım pozu altında yaklaşıp kandırmak bir yeni tecavüz yöntemi değil midir? Uluorta veya yalnızken kadını sözle taciz etmenin, elle taciz etmekten geri kalır ne yanı vardır?
Bu duruma maruz kalan kadınların büyük bir bölümü ekonomik güç olarak zayıf olan kadınlardır. Peki, gerek dinimiz ve gerek ahlakımız güçsüze karşılıksız yardımı öngörmüyor mu? İlla yardıma bu tür bir karşılık beklemek veya bu tür amaçla yardım yapmak sapıklık, ahlaksızlık ve dinsizlik değil midir?
Kadın giyme özgürlüğüne sahiptir. Onun dekolte veya kısa giyme tercihleri, kendisine taciz ve tecavüz veya asılma olarak dönüyorsa bu kadının suçu değil bunu yapan erkeklerin ahlaksızlığıdır. Vicdansızlığı, dinsizliğidir. Varsayalım ki bir kadına çıplak bile dolaşsa yine de onun taciz ve tecavüzü hak ettiğini göstermez.
Böyle sinsi amaçlarla kadına yaklaşan erkeklere bir cümlem var, samimi olarak ruhuna girmediğiniz bir kadının içine giremezsiniz eğer böyle bir şey oluyorsa bu tecavüzdür ve kadın buna mecbur bırakmışsınızdır. Zira ilişki sevgi, aşk samimiyet ve en sonunda cinsellikle taçlandırılan bir şeydir. Biz buna insanların partneriyle sevişmesi diyoruz. Diğer şeylere ise taciz, tecavüz diyoruz. Velev ki kadın mecbur bırakılmışsa en iyi haliyle çiftleşme diyoruz. Sevişmeyi insanlar, çiftleşmeyi ise hayvanlar yapar.
Kadına sinsi amaçlarla yaklaşan namuslu diye geçinen namussuz insanlar, ahlaklıyım diye gezen ahlaksız insanlar diyeceğim şu ki; Sizi de bir anne doğurmuş, sizin de eşiniz, kız kardeşiniz, ablanız, akrabanız var sadece empati yapın. Böylece aynada o çirkin yüzünüzü göreceksiniz.
Mirza Tazegüll Facebook Sayfasından Alıntıdır

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak