Matematik Öğrenme Kaybı Nasıl Anlaşılır

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1.5 Yıllık pandemi süreci, özelliklede okul çocuklarında öğrenme kayıplarına neden oldu. Yapılan araştırmalar, özellikle düşük gelirli ailelerin çocuklarını, öğrenme kaybı yaşadığını ortaya çıkardı.
 

Anlama ve Yeniden Çerçevelemek Matematik içinde "Öğrenme Kaybı" brifing, öğrenilmiş bir önceki yılın deneyimleri ve dersleri yansıtan ve hedefleri öncesinde bakmak için ulusal, eyalet, bölge, okul ve sınıf düzeylerinden matematik öğretmenleri ve liderlerini bir araya getirdi ileriye dönük öğrenci başarısını sürdürebilecek ve destekleyebilecek politikalar ve uygulamalar.  

Araştırmalara göre, 3 ila 8. sınıflardaki 4,4 milyon öğrencinin test puanları, öğrencilerin matematikte genel olarak önemli bir zemin kaybettiğini, ancak genellikle okumada nerede olmaları gerektiği konusunda okula başladıklarını tespit etti.


Araştırmalar  hem 2019 sonbaharında hem de 2020 sonbaharında uzaktan eğitim veren okullardaki öğrencilerin puanlarını karşılaştırdı.

Öğrenme kaybı yaşayan çocuklar için

1- Önce sınıfınız için hazır bulunusluk sınavları yapmalısınız. Örnek verecek olursak eğer; " toplama işlemine başlayacaksanız en basitinden en zoruna kadar sorular sorarak sınıf seviyesini belirleyin. Böylece nereden başlamanız gerektiğini ve eksikleri görmüş olursunuz.
2- İlkokulda matematıkte en önemlı şey ritmik saymalardır. 1den 10 a kadar ritmik saymalar oturmazsa öğrencide çarpma ve bölmede cok sorun yasarsınız. Tekrar tekrar saymaları yaptırın.
3. Acele etmeyin çünkü bu çocuklar daha çok kücük. Algılamaları yavaş olabilir. Müfredatı yetistirme derdine düşmeyin.
4. Öğrenme bireyseldir. Tüm sınıf aynı anda ilerlemez. Sınıfın Çoğunluğu ilerledikçe sizde ilerleyin, bazen konular ilerledıkçe çocuklar daha iyi anlıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak