Korona Virüsünü Yenen İl Milli Eğitim Müdürü Plazma Bağışçısı Oldu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Korona virüsüne yakalanan Aydın il milli eğitim müdürü  Seyfullah Okumuş, koronayı yendi ve immün plazma bağışçısı oldu. Korona virüsü testi pozitif çıkan ve 14 gün ev karantinasında yaşayan Aydın il milli eğitim müdürü Seyfullah Okumuş koronayı yendi

Koronavirüs testi pozitif çıkan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, 9 günlük hastane tedavisi ve 14 günlük ev karantinasını tamamladıktan sonra Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne giderek immün plazma bağışında bulundu.

DUYURU: EFELER BELEDİYESİ'NDEN ÖNEMLİ DUYURU!

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir tarafından hastane girişinde karşılanan İl Milli Eğitim Müdürü Okumuş, immün plazma bağışının önemine dikkat çekti. Müdür Seyfullah Okumuş, “1 Nisan tarihinde hastaneye yattım, 9 gün hastanede ilaç tedavisi gördüm. 9 günün sonucunda sağlığıma kavuştum. 14 gün evde karantina sürecini bitirdim. Ben en baştan beri ifade ettiğim gibi benim dinim “bir insanın hayatını kurtarmak, bin insanın hayatını kurtarmak gibidir” diyor. Ben buna inanmış birisi olarak eğer sağlığıma kavuşursam doktorlarım da uygun görürler ise bağışçı olmak istiyorum demiştim. Çok şükür bu günlere geldik, ben kendimi gayet iyi hissediyorum. Son yapılan iki testim de negatif çıktı. Doktorlarım da uygun gördüler. Yapılan tetkikler sonucunda bağışçı olabileceğimi ifade ettiler. Ben de bağışçı olmak için, plazma bağışı yapmak için buradayım. İnşallah birkaç kişiye dokunabilirsek, onların hayatına bir etki, katkı sağlayabilirsek, iyileşmelerine vesile olabilirsek ki şifa Allah’tandır, biz vesileyiz. Ben kendimi çok mutlu hissedeceğim” diye konuştu.

“36 SAATTİR HİÇ BİR VAKAMIZ YOK”

Aydın’da pandemi sürecinin çok sevindirici durumda seyrettiğini vurgu yapan ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir, "Öncelikle Müdürümüze geçmiş olsun diyorum. Duyarlılığına dikkat çekmek istiyorum. Çok ciddi bir rahatsızlığı atlattılar, neticesinde de başka vatandaşlara faydalı olsun diye plazma bağışında bulunmak için hastanemize geldiler. Öncelikle çok teşekkür etmek istiyorum. Dünya çok büyük bir sınavdan geçiyor. Bu sınavda en başarılı olan ülke de hiç kuşkusuz Türkiye’dir. Yöneticilerin göstermiş olduğu ferasetli yönetim anlayışı bizi bu noktalara getirdi. Şunu gururla ifade etmek istiyorum ki 36 saattir hiçbir vakamız yok. Biz kendi üniversitemiz için 36 saattir hiçbir vaka almadık. Bu çok gurur verici bir durum. Hastanemizde gerek Sağlık Bakanlığımızın gerek YÖK’ün talimatları gereğince uygulanan bütün prosedürler uygulanmaktadır. Dolayısıyla başarılı bir sınavdan geçmekteyiz. Biz de ülke içerisinde Aydın Adanan Menderes Üniversitesi olarak sayılarımızı gururla ifade ediyoruz. Rabbime dua ediyoruz bu felaketten bir an önce kurtulalım diye. Bilimsel olarak Üroloji Ana Bilim Dalı hocalarımız ile beraber çok ciddi çalışmalar içindeyiz. Bu konu ile ilgili GEKA’ya 3 tane proje verdik. Üniversitemiz yapılması gereken her şey için elini taşın altına sonuna koydu. Gurur tablosuyla devam etmekteyiz. İnşallah bu felaketten en kısa zamanda kurtulacağız. Vatandaşlarımıza da şunu ifade etmek istiyorum. Lütfen panik olmayalım, lütfen stres yapmayalım. Çünkü bütün enfeksiyonların temelinde stres faktörü çok büyük önem taşıyor. Her şey kontrol altında. Hijyen kurallarına uyduğumuz müddetçe en kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum” ifadesini kullandı.

Yapılan açıklamaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Okumuş, ADÜ Hastanesi'nin pandemi servisine giderek immün plazma bağışını gerçekleştirdi.

(ERDAL AYDIN)

http://www.aydindenge.com.tr/guncel/28/04/2020/koronayi-yenen-il-milli-egitim-muduru-plazma-bagiscisi-oldu?fbclid=IwAR1z2waa9rznkC6MEYe2u8rb3PHHMxM_Sa_e8JSOyMf52U2SP9OxCVTyXMc

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak