İşte Türkiye'nin konuştuğu filozof Atakan ve ailesi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Türkiye, 10 yaşındaki Atakan ile bir kitapçıda çekilmiş videosu sayesinde tanıştı. Atakan 5 ayda 250 kitap okuduğunu, felsefeye meraklı olduğunu söylüyor, birçok kimsenin bilmediği yazarlardan bahsediyordu. Herkesin “Kim bu çocuk?” diye sorduğu Atakan’ı POSTA'dan Alev Gürsoy Cimin buldu. Onunla ve annesiyle konuştu. İşte Atakan’ın ilginç öyküsü...


Altan-Hülya Kayalar çiftinin tek çocuğu olan Atakan, İstanbul Avcılar’da Mustafa Kemal Ortaokulu beşinci sınıfında okuyor. Baba 4 ay öncesine kadar bir fabrikada çalışıyormuş ama şimdi işsiz. Anne ise ev hanımı. 

Biz kitap okuyan anne baba değiliz ama
Şu anda işsizlik maaşı ile kıt kanaat geçiniyorlar. Hülya Kayalar, “Atakan 1.5 yaşında gayet düzgün konuşuyordu. Biz kitap okuyan bir anne-baba değiliz ama onun bu özelliğini keşfedince her türlü imkanı sağlamaya çalıştık” diyor. 

atakan'ın ailesi ile ilgili görsel sonucu

Tek derdimiz Atakan’ın iyi bir eğitim alması
Atakan’ı sürekli kitap fuarlarına ya da kitap satılan yerlere götüren Hülya Kayalar, “Oralarda 150’ye yakın üniversite öğrencisi arkadaş edindi. Bizim tek derdimiz Atakan’ın iyi bir eğitim alması. 

atakan'ın ailesi ile ilgili görsel sonucu

Kimseden maddi anlamda beklentimiz yok
Bir de ona evde düzgün bir kütüphane yapmak, istediği kitapları alabilmek istiyoruz. Biz işsizlik maaşıyla geçiniriz de, bunları yapabilmek için eşimin acilen bir iş bulması şart. Kimseden maddi anlamda beklentimiz yok” diye konuşuyor. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber