Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Ülkemizde son zamanlarda daha fazla artış gösteren kadına yönelik şiddetler, özellikle tüm vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Yaşanan kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi için gereken tüm kanunların ve yasaların hafifliğine, tepkiler çığ gibi büyüyor.
Kadınların ülkemizde rahat ve özgürce ve kesinlikle canlarına bir zarar gelmemesi tüm kadınların dileklerinden biri. İstanbul Sözleşmesi, Kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi için, 11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzaya açılmıştır. "İstanbul Sözleşmesi" ismi ise, İstanbul'da imzaya açılması ve 24 Kasım 2011'de parlamentosunda onaylayan ilk ülke olduğu için, kısaca İstanbul Sözleşmesi olarak kalmıştır.
Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için kabul edilen İstanbul sözleşmesi, kadınların hakları için büyük önem taşıyan bir sözleşmedir.
İstanbul sözleşmesine karşı çıkmak demek, kadınlara yönelik şiddetin devam etmesi demektir. Her kadının bu söleşmeyle ilgili bilgi sahibi olması, ve yasal olan tüm haklarını öğrenmesi gerekmektedir.
Onay belgesi 14 Mart 2012 tarihinde Avrupa Konseyi Genel Sekreterliğine iletildi. Temmuz 2020 itibariyle 45 ülke ve Avrupa Birliği tarafından imzalanmış, imzacı ülkelerin 34'ünde onaylanmıştır.
İşte o ülkelerin listesi