İlkokul mezunu ören yeri bekçisi Sadrettin Dural'ın yazdığı kitap ABD' de ders kitabı oldu.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Büyük Bir Başarı Hikayesi. Bu olay tamamen gerçektir. İlkokul mezunu olmasına rağmen, başarı için diplomanın önemli olmadığının en büyük kanıtı niteliğinde. 
Konya'da bekçilik yapan ilkokul mezunu Sadrettin Dural, Çatalhöyük'ün bulunduğu köyde doğdu ve ören yerinde bekçi olarak çalışmaya başladı. Ören yerinde boş durmayan ve sürekli araştırmalar yapan Sadrettin Dural,  9 bin yıl önceki Çatalhöyüğün kitabını yazdı ve aslın hikayesi o kitaptan sonra başladı

Konya’nın Çumra ilçesinde bulunan Çatalhöyük,dünyanın ilk kentsel yerleşimlerinden biri. Çatalhöyük’ün bulunduğu köyde doğan, çiftçilik ve taksicilik gibi işlerin ardından da ören yerinde bekçi olarak çalışmaya başlayan Sadrettin Dural, kazılarda gördükleri ve arkeologlardan duyduklarıyla bu kültüre aşık oldu. Çatalhöyük kazılarına başkanlık eden Prof. Ian Hodder’den 52 saat Çatalhöyük dersi alan ören yeri bekçisi Dural, 9 bin yıl önceki Çatalhöyüğün kitabını yazdı. İlkokul mezunu olan Dural’ın yazdığı o kitap İngilizce olarak basıldı ve 10 yıldır ABD Binghamton Üniversitesi’nin antropoloji bölümünde yardımcı ders kitabı olarak okutuluyor. Bununla da yetinmeyen Dural, Türk okuyucular için de 9 bin yıl önceki Çatalhöyük’ün öyküsünü yazdı. 

Çatalhöyük'ün ören yeri bekçisiydi, oturup Neolitik çağ/ Cilalı taş devri insanın öyküsünü yazdı. İlkokul mezunu ören yeri bekçisi Sadrettin Dural'ın o kitabı ABD' de ders kitabı oldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak