Helal OLSUN BERK SANA: Down Sendromlu Berk Canbulat'ın Üniversite Öğrenim Görme  Hayali Gerçek Oldu.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Berk Canbulat'ın Üniversite Öğrenim Görme Hayali Gerçek Oldu.
 2010 yılında ÖSYM sınavında 220 puan alarak normal milli sporcu  öğrenciler gibi  Marmara üniversitesi Spor Bilimleri fakültesine müracaat etmiştir  ancak başvurusu sen down sendromlusun şeklinde bir bakış açısı ile kabul  edilmemiştir. Halbuki  berk bir uzaylı değildir. hasta da değildir sadece 21 kromozonludur ve her genç gibi o da ögrenim görmek bu duyguyu ve bu atmosferi  yaşamak istemektedir. 
Berk  2010 yılında  Doğuş üniversitesi halkla ilişkiler bölümü   2 yıllık eğitimini tamamlamıştır, halen Reuters haber ajansınada  çalışmaktadır.
Berkin 4 yıllık bir Lisans eğitimi yapma isteği devem etmesi sebebi ile Yüksek Öğrenim Kurumuna YÖĶ. e  Hukuk yoluyla itiraz edilerek 10 yıllık bir hukuk sürecini takiben Danışay kararı ile 4 yıllık Üniversitede ogrenim görme hakkı kazanmıştır. Berkin  tercihi Marmara üniversitesispor bilimleri fakültesi olmustur. 4 yıllık bir okulda öğrenim görmek bizzat Berkin kendi tercihidir. Her zorluğu başarmış olan Berk üniversiteye her bakımdan uyum sağlayarak basarili olacağına  ailesi olarak inanıyor kendisine destekliyor  başarılar  diliyoruz.  

ALINTIDIR

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber