Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Macaristan’ın başkenti Budapeşte I. Dünya Savaşı sırasında trajik bir intihar salgınıyla karşı karşıya kalmıştı. Bazıları, buna dönemin popüler bir şarkısı olan 'Gloomy Sunday'in neden olduğuna inanıyordu. Bundan daha tuhafı ise, şehrin intihar vakalarıyla baş etmek için bulduğu ‘Gülümseme Kulübü’ fikriydi.Budapeşte, 30'lu yıllarda 'İntiharlar Şehri' olarak biliniyordu. Bunun sebebinin 'Kasvetli Pazar' adında bir şarkı olduğu iddia ediliyordu. Çözüm ise, gülümseme eğitimi veren bir okuldu!
Macaristan’ın başkenti Budapeşte I. Dünya Savaşı sırasında trajik bir intihar salgınıyla karşı karşıya kalmıştı. Bazıları, buna dönemin popüler bir şarkısı olan 'Gloomy Sunday'in neden olduğuna inanıyordu. Bundan daha tuhafı ise, şehrin intihar vakalarıyla baş etmek için bulduğu ‘Gülümseme Kulübü’ fikriydi.Dünyada bir turist mıknatısı olan Budapeşte, birkaç yıldır ‘İntiharlar Şehri’ olarak biliniyor. ‘Gloomy Sunday’ adlı şarkı nedeniyle intihar oranlarının yükseldiği tahmin ediliyor. İntiharların büyük çoğunluğu boğulma vakaları... Bu nedenle Tuna nehri boyunca intihar girişimlerini engellemek üzere devriyeler geziyor!'Gülümseme Kulübü'ndeki eğitimlerde insanlar tuhaf bir tıbbi maske takıyordu.
Gazete, intiharlara bir çözüm olarak, ‘daha iyi gülümsemeyi öğreten’ bir kulüp kurulduğunu yazdı. Profesör Jeno ve hipnoz üzerine çalışmalar yapan Binczo’nun öğretim üyesi olduğu bu okul, insanlara çeşitli tekniklerle gülümsemeyi öğretiyordu. Gülümsemenin çeşitli türleri vardı: Roosevelt, Mona Lisa, Clark Gable, Dick Powell, Loretta Young gibi ‘ünlü gülüşler’ üzerine çalışmalar yapan okulun amacı, Budapeşte’yi ‘Gülümsemeler Şehri’ olarak tanıtmaktı...Böyle güleceksiniz!' Mona Lisa'nın nasıl güldüğünü profesör Jeno öğrencilerine böyle anlatıyor.