Fizik öğretmeni Ezgi GÜNGÖRÜN CERN ÇALIŞTAYI

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Eskişehir Sivrihisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Ezgi Güngör İsviçre nin Cenevre şehrinde yer alan CERN e (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) davet edildi. TTP10 çalıştayı adı altında düzenlenen programa , Türkiye den 36 fizik öğretmeni seçildi. 8 günlük programda Cern deki Türk Fizikçiler tarafından eğitim alarak gözlem yaptılar. Amaç günümüz bilimi öğrencilere aktarmak, aşılamak ve sevdirmektir.
Cern e tam üye ülke sayısı 23; Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Macaristan, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Yunanistan . Türkiye ise asosiye (kısmi üye) ülkeler arasındadır.
CERN'de yürütülen araştırmaların esas amacı maddenin yapısını ve maddeyi bir arada tutan kuvvetleri anlamaktır. İnsanlığın asırlardır yürüttüğü maddenin yapısını anlamak amaçlı büyük faaliyetin modern altyapısı parçacık hızlandırıcılarıdır. Parçacık hızlandırıcılarında çok yüksek enerjilere ve çarpışma sayılarına erişmek, çarpışmalardan çıkan çok sayıdaki parçacığı algılayabilmek için mevcut teknolojinin sınırları zorlanmaktadır. Bu bağlamda CERN, temel bilim araştırmalarının yanında, yarının teknolojilerini geliştirmekte de çok önemli bir rol oynamaktadır.
www internet ağı, cep telefonlarında kullanılan dokunmatik ekran ,pet ve son dönemde tüm dünyada büyük yankı oluşturan HİGGS BOZONUnun keşfi gibi birçok keşif cern de yapılmış ve bunları tüm Dünyaya hediye etmiştir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak