Firavun çok zâlim bir insandı ve Mısır'da İsrailoğulları'ndan oluşan ayaklanma çıkaracak bir genç topluluğu istemiyordu,

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Firavun çok zâlim bir insandı ve Mısır'da İsrailoğulları'ndan oluşan ayaklanma çıkaracak bir genç topluluğu istemiyordu, bu nedenle genç erkek nüfusunu kontrol etme gereği duydu. Böylece her 2 yılda bir genç erkek nüfusunu öldürmeye karar verdi. Her yıl olmamasının sebebi yine de kendine hizmet edecek bir neslin kalmasını istemesiydi. Planı buydu, tüm erkekleri öldür, çünkü çok erkek devrim demek, ayaklanma demek, başkaldırma demekti.

Bugünlerde ise, ileriye gitmemeleri için erkek nüfusun öldürülmesi gerekmiyor, gerçek bir erkeğe dönüşmelerini engellemek yeterli. Onlara bir iPad ya da psp -her neyse- vererek çocuk kalmalarını sağlayabilirsin, böylece 25 yaşına gelene kadar 3 yaşında çocuk gibi ona tutunurlar ve kanepede oturup tüm gün onunla oynarlar. Tüm gün film izlerler. Bir işe girmezler, okul hayatlarını ciddiye almazlar, kariyerlerini ciddiye almazlar, dinlerini ciddiye almazlar, hayattaki "hiçbir şeyi” ciddiye almazlar. Böyle bir çocuğu öldürmene gerek kalmaz zaten, adaletsizliğe başkaldırmaz, hiçbir yanlışa dur demez, topluma katkısı bulunmaz.

Nouman Ali Khan

Anahtar Kelimeler:
İsrailoğullarıFiravun

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak