Engelli oğlundan vazgeçmeyen bir annenin haklı Harvard gururu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

 Yerli Hubei eyaletindeki doktorlar, çocuğunun sefil, değersiz bir hayat yaşayacağına inandıklarından, kendi kocasının bile paylaştığı bir manzaradan vazgeçmeye teşvik etti. Ancak Zou, taleplerini reddetti, çocuğunun babasını boşadı ve başka hiçbir kimsenin yapamadığı zamanlarda erkek çocuğunu tedavi etmek ve desteklemek için yaşam görevi yaptı.

Zou, küçük ailesini ayakta tutmak için aynı anda en az üç işte birden çalıştı. Oğlunun duyularını harekete geçirmek ve zekasının temellerini oluşturmak için onunla zeka geliştirici oyunlar oynadı. Kaskatı elleri yemek çubuklarını zar zor tutabilse de oğluna bunları kullanmayı bile öğretti. “Bu fiziksel problemlerden dolayı kendinden utanmasını istemiyordum” diyor Zou Hongyan. “Pek çok alandaki becerisi çok geri olduğu için zorluk yaşadığı konularda ilerlemesi için oldukça disiplinli bir şekilde çok çalışmasını sağladım.”

29 yıl sonra, aynı çocuk – Ding Ding – Pekin Üniversitesi çevre bilimleri ve mühendisliği bölümünden mezun oldu. Ve bugün aynı zamanda bir Harvard Hukuk öğrencisi. Bu muhteşem ve aşırı çalışkan annenin oğlunun hayret verici gelişimiyle ne kadar gurur duyduğunu hayal edebilirsiniz. Ve aynı şekilde Ding Ding’in en büyük destekçisine ne kadar minettar olduğunu da.

Zou Hongyan’ın tek oğlu 1988 yılında dünyaya geldi ancak doğumda yaşanan problemler yüzünden oğlu serebral palsi oldu.
chinese-mother-disabled-son-harvard-1

Doktorlar oğlundan ümidini kesmesini çünkü hiçbir zaman zekasının gelişmeyeceğini iddia ettiler, ancak Zou kimseyi dinlemedi.
chinese-mother-disabled-son-harvard-3

Dahası, kocası da çocuğu sahiplenmedi. O da kocasından boşanıp oğulları Ding Ding’i tek başına büyütmeye karar verdi.
chinese-mother-disabled-son-harvard-2

Zou oğlunun tedavisini desteklemek ve karşılamak için üç işte birden çalıştı, ancak bu özverisi karşılıksız kalmadı. Zou bugün 29 yaşında bir Harvard öğrencisinin gururlu annesi artık.
chinese-mother-disabled-son-harvard-2Bir annenin sevgisi gerçekten de hiçbir sınır tanımıyor!

Kaynak: http://www.boredpanda.com/chinese-mother-disabled-son-harvard/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak