EMİNE BULUT OLAYINA DAİR

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Dünden beri Emine Bulut olayı ile ilgili herkes bir şeyler yazıp söylüyor. Birkaç aklı selim akıl hariç herkes birilerini suçluyor.
Allah aşkına bırakın bu biz masumuz rollerini. Bırakın kalemlerimizle ince ince yazdığımız çağı suçlamayı. Ne yanlış varsa ortak suçumuz, ne ihmal varsa hepimizin ihmali. 
Yollardır küresel hegemonya aileyi bombalarken kaçımız meydana atlayıp sesimizi çıkardık. Aile yapımıza dinamit koyan dizilerle, filmlerle kaçımız mücadele ettik. Bize dayatılan gayrı ahlâkı, gayrı insanı yaşam felsefelerine kaçımız savaş açtık. Hatta benimsedik onlarla, o gündemlerle, paparazzilerle yattık kalktık. Bugünkü manzara da az çok hepimizin payı var. Ve biloyoruz ki bunların devamı gelicek. Ve yine biliyoruz ki dün parlayan vicdanlar iki gün sonra her şeyi unutacak.
Zarardan dönmek istiyorsak yine herkes payına düşeni yapmalı. Ben yıllardır ailelerle uğraşıyorum. Türk aile yapısı çökmek üzere. Mesele bu zavallı aile ile bitmiyor. Ben videoyu izlemedim. Olay sırasında yardım etmek yerine durup çeken o kalpsiz daha mi az cani. Böyle bir sahneyi sosyal medyada yaymayı marifet sananlar daha mi az cani. Tek işi para kazanmak olduğunu sanan babalar, bir akşam sofrasıni ailesine çok gören sözüm ona modern anneler daha mi az cani. Tek mesele üniversite okumakmış gibi insanlığı, hayayı, edebi, sınırları çocuğuna öğretmeyen o çok meşgul aileler daha mi az cani. Aile saadetini olmaz şeylere değişen kanından çocukların başını okşayamayan akrabalar daha mı az cani. Televizyon bilgisayar başına çocuklarını terk edenler daha mı az cani. 

Hadi elimizi vicdanımıza koyalım. Kendi suçumuzu bulup düzeltelim. Ki bir daha başka canlar yanmasın. Kapatın televizyonları, bırakın elinizden telefonları, iptal edin bütün randevuları ailenize vakit ayırın. Öpüp koklayın onları, sarın sarmalayın tüm kalbinizle. Okşayın başlarını doyasıya, kokularını içinize çekin. Bizim en kıymetli sermayemiz ailelerimiz. Sahip çıkmazsak daha beter sahneler bizi bekliyor. Bu sadece fırtınanın habercisi vesselâm. 

Emine Savaş 
24 Ağustos 2019

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak