Down Sendromlu Bir Baba Tarafından Büyütülen 21 Yaşındaki Genç Anlatıyor: Ailesine Duyduğu Gururu Anlatıyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocukken, ailenizden aldığınız sevgi ve destek, hayatınızdaki en önemli şeylerden biri haline gelir. Fakat ailenizden birinin Down sendromu olmasının nasıl bir şey olduğunu hayal edebiliyor musunuz? Suriye'den 21 yaşında olan Sader Issa , bu şartlar altında büyütülmenin ne demek olduğunu paylaşıyor ve babasıyla hiçbir şey değiştirmeyeceğini söylüyor, çünkü bugün olduğu adam olmasına yardım eden kişi oydu.

Örnek bir hikaye
 

Adı Sader Issa ve kökleri ile gurur duyan bir adam. Çocukluğu sevgi ve hassasiyetle doluydu, çünkü babası her zaman hayatını diğer çocuklarla aynı hale getirmeye çalıştı. Bazı insanlar için bu bir zorluk olabilir ve yüzleşmesi çok karmaşık bir şey olsa da, Sader'in babası oğlunu en iyi şekilde büyütmeye çalıştı.

Her şeyin temeli: 2 olağanüstü ebeveyn
 

Sader, ailesiyle kendisi arasındaki ilişkinin diğerlerinden farklı olduğu varsayılabilir olsa da, Sader olmadığını söylüyor. Uzun yıllardır kurdukları ilişki, diğerleri kadar yaygındı. Zamanın geçişi ile sevginin, sadeliğin, alçakgönüllülüğün tadını çıkardılar ve aynı fikirde olmadıklarında sıkıntıları aşmayı başardılar. Bununla, başkalarına her şeyin mümkün olduğunu ve bir an için onları sevmenin en önemli şey olduğu bir aile olarak görürlerse, algılarını değiştirebileceklerini göstermeye çalıştılar.

Çalışkan ve saygın bir baba
 

Sader'in babası Jad Issa, evinin yakınındaki bir değirmende çalışıyor. Oğlu sık sık ona yardım ediyor ve çalışmalarına eşlik ediyor. Normal bir hayat sürüyor ve insanlar ona saygı duyuyor ve başkaları gibi ona davranıyor, çünkü tek bildiği, karşılığında hiçbir şey beklemeden onlara saf sevgiyi vermektir. “Babamla gurur duyuyorum. Sader, hayatım boyunca ihtiyacım olduğunda bana en büyük desteği verdi ”diyor.

Bir babanın gururu
Hepsinden en güzeli, babası onu gururla başkalarına tanıttığı ve onlara şartlarına rağmen hedefine ulaştığını gösterdiği: istediğini elde etmek için çabalayan iyi bir adam yetiştirmek. Şu anda, Sader üçüncü sınıf bir diş hekimi öğrencisi, bu yüzden yeni insanlarla tanışırken, bu harika baba onlara “oğlumun bir doktor olduğunu” gururla söylüyor. şunu ifade etmek gerekirse: evet, Down sendromum var, ama bu adamı büyüttüm ve kendimi doktor yapmak ve başkalarına yardım etmek için elimden gelen her şeyi yaptım, ”diyor Sader.

Hayat seçimlerden ibarettir.
 

Belki bir kadın hamileyken ve çocuğunun Down sendromu olacağını öğrendiğinde, yaşamının tahrip olduğunu düşünebilir ve bunu, başına gelebilecek en kötü şey olarak algılayabilir. Hayattaki her durumda olduğu gibi, olasılıklar ortaya çıkar ve bu durumda, sadece 2 vardır: bekleyin ve sorumluluk alın ya da bu durumda bir çocuğa sahip olma fikrini terk edin. “Büyükannem babamın olmadığı konusunda ikna olsaydı, burada bu inanılmaz hikayeyi anlatmaya gelemedim” dedi ailesiyle ilgili bir film çekmeye çalışıyor. Projeyi desteklemek isteyen ya da bu hikayeyi paylaşmak için başka bir fikri olan herkes burada onunla iletişime geçebilir ya da burada bağış yapabilir .

Kaynak: https://brightside.me/wonder-people/a-young-man-talks-about-what-it-was-like-being-raised-by-a-father-with-down-syndrome-and-shares-how-proud-he-is-of-his-family-794484/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak