Çok ilginç 73 yıl sonra kütüphaneden ödünç aldığı kitabı iade etti

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Elinizde kütüphaneye iade etmekte geciktiğiniz bir kitap kaldı mı hiç? Kalsa bile muhtemelen birkaç gün, birkaç hafta ya da en fazla birkaç ay içinde iade etmişsinizdir. Kütüphaneler iade tarihi geçmiş kitaplarla uğraşmaya alışık olsalar da, Amerika’nın Maryland eyaletindeki Silver Spring Kütüphanesi’nde çalışan hiç kimse son iade edilen kitaplardan birinin ödünç alınma tarihini tahmin edemezdi: Kitap 1946 yılında kütüphaneden ödünç alınmıştı.

1929 yılında yayınlanmış bir resimli çocuk kitabı olan Postman (Postacı) yakın bir zaman önce kütüphaneye postalandı. Kitabın kapağına ise küçük bir not iliştirilmişti. Bugün 70’lerinde olan olan bir kadın, ailesinin kitabı 73 yıl önce kendisi henüz iki ya da üç yaşındayken kütüphaneden ödünç aldığını anlatıyordu.

Aile kısa bir süre sonra Kanada’ya taşınmıştı. Eşyalarını toparlayıp taşınmaya hazırlanırken kitabı kütüphaneye iade etmeyi unutmuşlardı. Kitap yıllar sonra ait olduğu yere geri döndü.

1946 yılında bir aile küçük çocukları için Silver Spring Kütüphanesinden bir çocuk kitabı ödünç aldı. Kitap tam 73 yıl sonra kütüphaneye iade edildi.

Kitabın yanında yer alan notta, ailenin Kanada’ya taşındığı ve kitabı da yanlışlıkla yanlarında götürdükleri anlatılıyor.

Kitap artık ait olduğu yere geri döndü. Kütüphane çalışanları ise çok mutlu!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak