BİLİMDE BAŞARILARA İMZA ATAN TÜRK KADINLARI

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1. Dr. Özlem Türeci : COVID-19 aşısını buldu, şimdi sıra kanserde.
2. Doç.Dr. Canan Dağdeviren : Medikal teknoloji alanında pilsiz çalışan giyilebilir bir kalp çipi ve cilt kanserini teşhis etmeye yarayan  cihaz geliştirdi.
3. Doç. Dr. Burcu Özsoy Çiçek : İklim değişikliği ve deniz buzu gözlemleri üzerinde yaptığı çalışmalarla tanınan Özsoy Çiçek, Antarktika’ya giden ilk Türk bilim kadını.
4. Dr. Berna Sözen : Cambridge Üniversitesi’nde sperm ve yumurta olmadan erken gelişim dönemini taklit edebilen yapay embriyolar geliştiren Sözen’in çalışmaları dünyanın en prestijli bilim dergileri arasında yer aldı.
5. Dr. Naşide Gözde Durmuş : Genetik ve Biyomühendislik alanlarında yaptığı çalışmalarla sağlık problemleri üzerinde yenilikçi buluşlara imza attı.
6. Prof. Dr. Feryal Özel : Tarihin ilk karadelik fotoğrafını çeken ekipte yer aldı.
7. Dr. Duygu Özmadenci : Yumurtalık kanseri hücrelerini çoğaltan Fokal Adezyon Kinaz (FAK) isimli bir protein ile yumurtalık kanseriyle ilaçlı tedaviyle mücadele edilebileceğini keşfetti.
8. Prof. Dr. Elif Nur Fırat Karalar :  Kanser ve genetik hastalıkların moleküler temellerini belirlemeye yönelik yaptığı araştırmalarla Avrupa Moleküler Biyoloji Örgütü’nün (EMBO) Araştırmacılar Programı’na seçilen ilk Türk bilim insanı oldu.
9. Prof. Dr. İvet Bahar : Moleküler biyolojide proteinlerin yapısal etkileşimlere ve mutasyonlara adapte olma dinamiklerini kullanma yeteneği olduğunu keşfetti.
10. Dr. Hatice Zora : Beyinde dil ve duygu gelişimi üzerine yaptığı çalışmalarıyla ödül aldı.
Bilim insanlarımızı tebrik ediyor, uluslararası alanda başarılarının artarak devamını ve tüm kadınlarımıza örnek olmasını diliyorum.

Alıntı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber