BAKAN SELÇUK, TEKNOFEST'TE BİRİNCİLİK GETİREN BİLSEM ÖĞRENCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  görme engellilerde renk algısı oluşturacak önemli bir projeye imza atarak TEKNOFEST’te birinci olan Sincan Şehit Abdullah Büyüksoy Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri ile bir araya geldi.
BİLSEM’lerde yüz yüze eğitimin başladığı ilk gün olan 9 Kasım’da Sincan Şehit Abdullah Büyüksoy Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret eden Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.
Ziyarete; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Zekeriya Coştu, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, daire başkanlarının yanı sıra İlçe Millî Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım da katıldı.
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ilk olarak Dünya'nın en büyük Uzay ve Teknoloji Festivali "TEKNOFEST 2020'de birincilik ödülü alan projelerini evrensel boyuta taşımak isteyen geleceğin bilim insanları, Braille Alfabesine uzantı olabilecek renk pikselleri hazırlayan Sincan Şehit Abdullah Büyüksoy BİLSEM öğrencileri Ebrar Gökçe Kızılgül ve Emir Sağdıç ile Teknoloji Tasarım öğretmeni Melike Güler Okur’dan proje hakkında bilgi aldı.
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, bu yıl Gaziantep'te düzenlenen TEKNOFEST 2020'ye katılan Sincan Şehit Abdullah Büyüksoy Bilim ve Sanat Merkezinin ortaokul öğrencileri Ebrar Gökçe Kızılgül ve Emir Sağdıç 'İnsanlık Yararına Teknoloji Sosyal İnovasyon' kategorisinde hazırladıkları projeyle birincilik kazandıklarını, proje ile görme engelli bireylerin renklerle bağ kurmasını sağlayacak önemli bir proje hazırladıklarını dile getirdiler. Piksel Mühendisleri Takımı olarak Braille alfabesine uzantı olabilecek renk kodları oluşturmayı başardıklarını söyleyen öğrenciler Teknoloji Tasarım öğretmeni Melike Güler Okur danışmanlığında 'Braille Kodlu Renk Pikselleri' Projesiyle görme engellerin bir çok alanda eksikliğini hissettiği renk algısının ortadan kaldırılması hedeflediklerini söylediler.
Teknoloji Tasarım öğretmeni Melike Güler Okur “Günümüzde bazı dijital uygulamalar görme engelli bireyleri renkler konusunda bilgilendirebiliyor ancak proje evrensel boyut kazandığında dünyanın dört bir yanındaki görme engelliler, sadece renk alfabesini kullanarak hiç bir şeye ihtiyaç duymadan renkler hakkında bilgi sahibi olabilecek. İlk aşamada 8 ana renk ile start verilen proje sanattan eğitim müfredatına, yaşamın farklı bir çok alanına entegre edilebilecek şekilde tasarlandı.” şeklinde açıklama yaparak projenin oluşturulma sürecini Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a anlattı.
Mekatronik atölyesi, tarih atölyesi, fen atölyesi, TURKCELL iş birliği ile yapılan zeka küpü sınıflarını gezen Bakan Selçuk, öğretmenlerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak