Babil Dünya Haritası

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bu dönemde Babil hâlâ gelişmekte olan bir şehirdi ve evrenin merkezi olarak görülüyordu. Ama bu düşünce M.Ö. 2000'e doğru, Hammurabi gibi güçlü kralların iktidarıyla mümkün oldu. Önceleri, evrenin merkezi olma konumunu önceki krallıkların eski başkentleri ellerinde tutuyordu. Muhtemelen, Sümerler Nippur şehrini M.Ö. 2300'den sonra evrenin merkezi olarak görmeye başlamışlardı.

Haritada şematik olarak resmedilen bütün bir Babil krallığının yanısıra yedi isimsiz daire de resmediliyor. Ve bir çiviyazı metin tabletin her iki yanında bulunuyor. Metin ülkelerin ve şehirlerin isimlerini içeriyor ama karşı taraf temel olarak Yedi Ada'yı betimliyor. Bu Yedi Ada, Dünyevî Okyanus dairesinin ötesinde yer alan eşit üçgenler biçiminde resmedilmiş. Tablet ayrıca bu adaların Dünyevî Okyanus'un dış çeperi çevresinde (birbirlerinden veya Babil dünyasından) 11 kilometre mesafede olduğunu söylüyor.

Babil dünyasını çevreleyen okyanusun ötesindeki bölgelerde yaşadığına inanılan çeşitli efsanevî hayvanlar isimlendirilmiş. Birkaç antik kahraman bu yerlerlere ulaşmış ve çok kötü bir şekilde tahrip olmuş metin görünüşe göre bunları betimliyor. Harita bu yerlerin Babilliler dünyasıyla ilişkisini gösteren bir diyagram

Fotoğraf açıklaması yok.

Fotoğraf açıklaması yok.

Fotoğraf açıklaması yok.

Fotoğraf açıklaması yok.

Fotoğraf açıklaması yok.

Anahtar Kelimeler:
Babil Dünya HaritasıBabil

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber