ATATÜRK’ÜN ASKERE SALDIRISINA YANITI.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bunlardan biri de daha sonra işbirlikçiliği nedeniyle 150’lik listeye giren ve Mustafa Kemal aleyhinde ilk kitabı da yurt dışında 1929’da yayımlayacak olan Mevlanzade Rıfat ve gazetesi Hukuk-u Beşer idi. Mevlanzade, gazetesinde Damat Ferit hükümetine seslenerek, 1.Dünya Savaşı yıllarında ordu komutanlarına vagonlar dolusu altın ve gümüş para gönderildiğini yazmış hatta daha da ileri giderek genel olarak bu vatansever subaylara “BÜYÜK ALÇAKLAR, HAYDUT BAŞILARI” demişti.

Maalesef buna yanıt veren kimse çıkmamış iş yine Mustafa Kemal Paşa’ya düşmüştü. Yani bu iğrenç saldırıya sadece Mustafa Kemal Paşa yanıt vermişti.

Mustafa Kemal Paşa önce Harbiye Nezaretine bir dilekçe yazarak tüm komutanlar adına kendilerini savunmuştu. Aynı dilekçesi daha sonra “Herkesi Kırmayalım” başlığıyla bir çok gazeteye de verilmişti. Sert dilekçesinde Mustafa Kemal; bu yalan iftiraları atan kişilerin cezalandırılmasını da istemişti. “Osmanlı ordularını ve onların NAMUSLU KUMANDANLARINI bu suretle teşhir edebilmek kabiliyeti; ANCAK VATAN VE MİLLETİN MAHV VE İZMİHLALİNİ ARZU EDEN ALÇAKTA BULUNABİLİR. Ben, Fevzi Paşa, Nihat Paşa, Yakup Şevki Paşa, İhsan Paşa, Cevat Paşa, gibi namuslarından asla şüphe edilemeyecek olan, ordu kumandanı arkadaşlarım… bu haydut başlarından birisi değildir. Binaaleyh harbi umumi içinde kumanda ettiğim Anafartalar Grubu, İkinci Ordu, Yedinci Ordu ve en nihayet Yıldırım Orduları Grubu ve şahsım adına bu NAMUSSUZCA İFTİRAYI red ve sahibini telin ederim” dedikten sonra da bu “melun müfteri” nin cezalandırılmasını istemişti.

Görülüyor ki Mustafa kemal Paşa arkadaşları adına bu dilekçeyi Harbiye Nazırlığına yazmış ve gazetelerde yayımlatmış ve TARİHE MAL OLMUŞTU.
Darısı günümüzün VATANSEVER SUBAYLARININ başına.

Diğer günümüz MÜFTERİSİ ise merak etmeyin tarihin çöplüğüne gidecektir elbet.

Mehmet Emin Elmacı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak