Ataması Yapılmayınca Köyüne Muhtar Oldu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ağrı'da ataması yapılmayan Meryem Önkür, köyüne muhtar olmayı seçti. Yıllardır atama bekleyen, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü mezunu Meryem öğretmen, ataması yapılmadığı içinde bir ilki gerçekleştirdi.
Ağrı'nın ilk kadın muhtarı olan Meryem öğretmen en büyük hayalinin, okulda öğrencileriyle bir araya gelmek olduğunu açıkladı. 

Meryem Önkür, atanamayan binlerce öğretmenden biri. Atama beklerken muhtar seçilen Önkür, ‘Ağrı’nın ilk kadın muhtarıyım ama öğretmenlik içimde hep ukde’ diyor.
- Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Binlerce öğretmen atanmadığı için farklı işlerde çalışıyor. O öğretmenlerden biri de Meryem Önkür. Yıllardır atama bekleyen genç kadın, şu an köy muhtarı. Ağrı’nın ilk kadın muhtarı olmasına rağmen öğretmenliğin hep içinde ukde olduğunu söyleyen Önkür, “En büyük arzum günün birinde mesleğim olan öğretmenliği yapmak” diyor.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nden 2017 yılında mezun olan, Ağrı’nın Dalbahçe köyünde ortaokula giden ilk kız öğrencilerden biri. Babası Meryem’i ilkokuldan sonra okula göndermek istememiş. Ama o günlerce ağlayarak annesinin de desteğiyle önce ortaokul sonra lise derken üniversiteyi bitirip öğretmen olarak köyüne dönmüş. Ama 3 yıl boyunca atanamayınca 250 haneli Dalbahçe köyünde 31 Mart 2019’da seçimlerinde muhtarlığa adaylığını koymuş. Ve kadınların desteğiyle de seçilmiş.

Kaynak:ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul-Milliyet

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak